Tiešraidē no VEF Kultūras pils izskanēs cikla «Uztakts. Latvijas jaunie talanti» otrais koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Trešdien, 17. februārī, pulksten 21.00 tiešraidē no VEF Kultūras pils skanēs jaunā cikla “Uztakts. Latvijas jaunie talanti” koncerts, kurā savu talantu pieteiks jaunie mūziķi – Kaspars Rumba (klarnete), Māra Botmane (čells) un Roksana Tarvide (klavieres), informēja organizatori.

Šis būs cikla “Uztakts. Latvijas jaunie talanti” otrais koncerts, kura atskaņojumā apvienojušies jauni Latvijas talanti: klarnetists Kaspars Rumba, kurš ir Trosingenas Mūzikas akadēmijas (Staatliche Hochschule für Musik Trossingen, Vācija) students, apgūst arī vēsturisko klarnešu spēli, spēlē dažādos sastāvos un izveidojis savu pūšaminstrumentu oktetu. Čelliste Māra Botmane ir kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” mūziķe, kura līdzās mūsdienu instrumentam spēlē arī baroka čellu, aktīvi muzicē dažādos kamersastāvos un nominēta ''Lielajai mūzikas balvai 2020'' kategorijā “Par izcilu darbu ansamblī”, savukārt Roksana Tarvide ir kamermūziķe, ansambļa “Latvian Sound Quartet” un klavieru dueta “Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs” pianiste.

Koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Kloda Debisī, Ludviga van Bēthovena, Pētera Plakida un Pētera Vaska mūzika un koncerta tiešraide būs skatāma VEF Kultūras pils mājaslapā un VEF Kultūras pils “Facebook” kontā.

Koncertu cikls “Uztakts. Latvijas jaunie talanti” tika izveidots VEF Kultūras pils 60. jubilejas gadā, iedvesmojoties no Latvijas simtgades jubilejas gadā radītā jauniešu orķestra projekta "Dzimuši Latvijā". Tas iecerēts kā platforma, lai ilgtermiņā dotu iespēju jaunajiem talantiem no visas Latvijas un Baltijas uzsākt mākslas ceļu, gan uzstājoties plašā publiskā koncertā, gan piesakot sevi arī citās mākslas disciplīnās (vizuālās mākslas, dejas un kustības, jauno tehnoloģiju un citās).

Ar ieskaņas koncertu 2020. gada 20. oktobrī ciklu “Uztakts. Latvijas jaunie talanti” VEF Kultūras pils Kamerzālē atklāja jau pazīstamais Latvijas talants, sešpadsmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs saspēlē ar pianistu Maksimu Taņičevu, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas absolventu. Koncerta digitālais ieraksts pieejams VEF Kultūras pils “Youtube” kanālā un VEF Kultūras pils mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti