Tiešraidē no «Metropolitan» - Aleksandrs Antoņenko Otello lomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Radio 3 „Klasika” tiešraidē no „Metropolitan” operas Ņujorkā sestdien, 23.aprīlī, plkst.20 skanēs Džuzepes Verdi opera „Otello”, kur titullomu dziedās latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko.

Amerikāņu režisora Bārtleta Šēra iestudētā Šekspīra traģēdija savu pirmizrādi Ņujorkā piedzīvoja pērn septembrī un saņēma slavinošas atsauksmes par Antoņenko dziedājumu. Intervija ar viņu radio ēterā būs klausāma operas starpbrīdī. Neliels fragments no sarunas:

„Varu runāt absolūti godīgi – izrāde ir skatāma un interesanta. Vienīgā problēma ir tā, ka tur ir ļoti liela skatuve, zālē ir 4000 cilvēku. Un Bārtleta Šēra ideja bija, ka tas viss tomēr notiek starp diviem trim cilvēkiem, vairāk nekā puse operas. Un viņš gribēja to visu uztaisīt intīmāku. Bet kā to intimitāti parādīt uz lielās skatuves ar milzīgām, caurspīdīgām dekorācijām, kas krāsojas dažādās krāsās, kur parādās milzīgie kori? Atceros kritiķu piezīmes pēc pirmizrādes, ka kaut kas pazudis no paša Otello rakstura. Jā, varbūt es centos to visu intīmāk pasniegt, bet sapratu, ka lielā zālē tas vienkārši nedarbojas. Tāpēc no otrās izrādes atgriezos pie normāla Otello – lieliem soļiem, kareivīgi, lielāku balsi, stingrāk.”

Džuzepes Verdi operas iestudējums, kuru veidojuši kanādiešu diriģents Janiks Nezē-Segēns un amerikāņu režisors Bārtlets Šērs, 2015.gada septembrī svinīgi atklāja ''Metropolitan'' operas jauno sezonu. Režisors interpretē šo darbu kā psiholoģisku drāmu, tās darbība pārcelta no Šekspīra traģēdijas iezīmētajām XV gadsimta beigām tuvāk operas pirmizrādes laikam – XIX gadsimta beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti