Kultūras ziņas

Izbeidz kriminālprocesu par iespējamu pornogrāfiju Brektes darbos

Kultūras ziņas

Annas Auziņas dienasgrāmata par sievietes pieaugšanu

Grupa "Insomnia" noslēdz "LV džeza sēriju 2021"

Tiešraidē no Latvijas Radio 1. studijas uzstāsies a cappella grupa «Insomnia»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

16. decembrī ar a cappella grupas "Insomnia" uzstāšanos noslēgsies "LV džeza sērija 2021", kurā tiešraidē tiek piedāvāti latviešu džeza mūzikas izpildītāju koncerti Latvijas Radio 1. studijā, informēja pasākuma rīkotāji.

Koncerts 16. decembrī Latvijas Radio 1. studijā būs īpašs ne tikai klausītājiem, bet arī pašiem mūziķiem, jo ​​grupa, iezīmējot jaunu sākumu, uzstāsies jaunā sastāvā. Līdzšinējiem dalībniekiem Robertam Memmēnam (bass) un Dagnim Roziņam (tenors) pievienosies Niks Freimanis (baritons), Karlīna Priedēna (alts), Madara Gaile (alts), Sanija Roze (soprāns) un Sanita Roze (soprāns).

Pirmssvētku koncertprogrammā mākslinieki sola radīt krāšņu, siltuma un mīlestības noskaņu, izpildot gan Ziemassvētku, gan citas sev tuvas un stilistiski atšķirīgas dziesmas.

"Gribam arī atsvaidzināt programmu, ko pirms diviem gadiem izpildījām Rīgas a cappella festivāla gala koncertā "Insomnia: Sākums", kas notika "Palladium" koncertzālē," sacīja grupas vadītājs Roberts Memmēns. "To varētu saukt gan par džezu, gan par ļoti kvalitatīvu popmūziku ar džeza elementiem. Noteikti vēlamies izpildīt arī kādu Maestro Raimonda Paula dziesmu un tikpat noteikti vēl viena meistara – Mārtiņa Brauna – dziesmu "Veltījums"…"

Vokālā grupa "Insomnia" dibināta 2018. gadā un izpilda dažāda žanra skaņdarbus a cappella stilā. Tā ieguvusi 2. vietu vienā no pasaules vadošajiem a cappella konkursiem "Moscow Spring A Cappella Festival", kā arī koncertējusi ar Maestro Raimondu Paulu programmā "Trīs Raimondi", uzvedusi koncertprogrammu "Veltījums" kopā ar izcilo komponistu Mārtiņu Braunu un sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Aminata, Jānis Stībelis, Zigfrīds Muktupāvels, Raimonds Ozols un citi.

"LV džeza sērijā 2021" koncerti notiek reizi mēnesī, un mūziķi tajos piedāvā jaunas programmas. Pēc koncertiem to ieraksti savukārt tiek piedāvāti starptautiskajam džeza mūzikas komunikācijas tīklam "Europe Jazz Network", kurā apvienojušies vairāk nekā 250 Eiropas džeza festivālu, regulāro pasākumu un koncertvietu organizētāji un uzturētāji. Tādējādi mūsu mākslinieku jaunās džeza programmas tiek popularizētas arī starptautiskajā apritē. Šogad koncertsērijā jau uzstājās ģitārista Matīsa Čudara trio, pianista Toma Mikāla kvartets kopā ar dziedātāju Kristīni Prauliņu, ģitārista Riharda Lībieša grupa "Rihards Lībietis Orchestra" un pianista Krista Saržanta oktets kopā ar dziedātāju Evilenu Protektori.

"LV džeza sērija" iecerēta kā ikgadējs pasākums, kas arī turpmāk piedāvās klausītājiem iepazīties ar jaunākajām tendencēm Latvijas džezā un būs kā vēl viena publiskā platforma jaunajiem māksliniekiem. Sēriju organizē SIA "Rīgas ritmi", atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonda  mērķprogramma "KultūrElpa".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti