Tiešraidē no Latvijas Radio 1. studijas koncertu sniegs Viktorija Pakalniece, Mihails Čuļpajevs un Agnese Egliņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

10. oktobrī pulksten 18.00 Latvijas Radio 1. studijā koncertu sniegs dziedātāji Viktorija Pakalniece un Mihails Čuļpajevs, kā arī pianiste Agnese Egliņa, bet koncertu vadīs Orests Silabriedis. Koncerta tiešraidi varēs klausīties Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā un skatīties gan "Klasikas" mājaslapā, gan Sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai rakstot uz e-pastu [email protected]. Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8) pirmdien, 10. oktobrī, no pulksten 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Krievu avangardista, futūrista Aleksandra Mosolova asprātīgo dziesmu ciklu "Četri paziņojumi avīzē" op. 21, kurā teksta vietā ir savulaik laikrakstā "Izvestija" publicētās avīžreklāmas vai īsi paziņojumi, un mūsdienu amerikāņu komponista Džeika Hegija (Jake Heggie) opusu "Natural Selection" ("Dabiskā atlase") ar Džinijas Sevidžas vārdiem (Gini Savage) dziedās soprāns Viktorija Pakalniece tandēmā ar pianisti Agnesi Egliņu.

Pazīstamā britu dziesmu autora Rodžera Kiltera Četras dziesmas ar Šekspīra vārdiem op. 30 savā programmā iekļāvis tenors Mihails Čuļpajevs. Viņa dziedājumā skanēs arī šī gada apaļā jubilāra Rodiona Ščedrina "Trīs solfedžo vingrinājumi".

Savukārt pianistes Agneses Egliņas sniegumā dzirdēsim arī Rodiona Šcedrina trīs miniatūras klavierēm. "Īpaši pārsteidz R. Ščedrina humorpilnā attieksme pret akadēmiski nopietnās mūzikas teorijas izmantošanu skaņdarbos. Dziesmu vārdi var būt arī nošu nosaukumi!" teic pianiste.

Viktorija Pakalniece ir jaunais opermūzikas talants. 2021. gadā viņa ieguvusi maģistra grādu operdziedāšanā Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas (LVLMA) vokālās katedras vadītājas Airas Rūrānes klasē. Viņas debijas loma Latvijas Nacionālajā operā (LNO) ir Lelde Imanta Kalniņa operā "Spēlēju, dancoju". 2020. gada sākumā Viktorija piedalījusies JVLMA simtgadei veltītajā galā koncertā Lielajā ģildē. Dziedātāja regulāri piedalās koncertos Latvijas dievnamos kopā ar ērģelniekiem Vitu Kalnciemu, Diānu Jaunzemi-Portnaju, kā arī Aigaru Reini. Viena no mākslinieces vokālajām pedagoģēm ir pasaulslavenais soprāns Marina Rebeka.

Viktorija Pakalniece
Viktorija Pakalniece

Mihails Čuļpajevs ir viens no vadošajiem Latvijas Nacionālās operas solistiem. Viņa meistarīgās vokālās prasmes paspilgtina aktiermeistarības talants, kas atstāj pārliecinošu iespaidu visās viņa iemiesotajās lomās. 2013. gadā Čuļpajevs sevi spēcīgi pieteica operas pasaulei ar Trufaldīno lomu Sergeja Prokofjeva operā "Mīla uz trim apelsīniem". Turpmākajos gados Mihails Čuļpajevs sevi gan vokāli, gan aktieriski spoži apliecinājis daudzveidīgā repertuārā, bijis nominēts ''Lielajai Mūzikas balvai 2015'' kategorijā "Jaunais mākslinieks", bet 2017. gadā ieguvis LNO fonda Gada balvu kategorijā Labākais operas solists.

Pianiste Agnese Egliņa divas reizes ieguvusi Lielo mūzikas balvu – 2010. gadā kategorijā "Par izcilu darbu ansamblī" un 2020. gadā kategorijā "Par izcilu sniegumu gada garumā". Kā soliste uzstājusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Liepājas simfonisko orķestri, sadarbojusies ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga", Latvijas Radio kori un citiem kolektīviem. Egliņa pastāvīgi koncertē kopā ar vadošajiem Latvijas mūziķiem un pasaules līmeņa solistiem dažādos kameransambļu sastāvos un ir kļuvusi par vienu no pieprasītākajām pianistēm Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti