LNSO un Vestards Šimkus koncertā «Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sabiedrisko mediju portāls LSM.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā 11. septembrī no pulksten 19.00 tiešraidē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertu "Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs". 

Koncerta solists ir pianists Vestards Šimkus, diriģents – Ainārs Rubiķis, programmā: Pētera Čaikovska “Negaiss”, Edvarda Grīga klavierkoncerts un Sergeja Rahmaņinova Otrā simfonija.

Kaut radīta svētlaimīgi mierīgā gaisotnē, kā to atceras pats komponists, Čaikovska mūzika ataino šekspīrisku kaislību vētru, kas krievu romantiķim bija īpaši tuva. Tāpat viņš sajūsmināti izteicies par norvēģu kolēģi Grīgu, kura klavierkoncertā apvienojas grandiozs plašums, cildenums, melodiskums, vienkāršība un pāri plūstoša enerģija. Bet Rahmaņinovs, atkal atgriežoties pie simfonijas žanra, radījis absolūta skaistuma paraugu uz 20. gadsimta traģiskās robežas.

Tik bagātīgu simfoniskā romantisma devu sagatavojis Rubiķis, kurš jau iejuties Berlīnes Komiskās operas muzikālā vadītāja ādā, tomēr atradis laiku dāvāt muzikālu piedzīvojumu arī Latvijas klausītājiem. 

LNSO koncerta "Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs" tiešraide skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē ''LMT Straume'' un internetā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti