Klasiskās mūzikas koncerti

"Baltijas mūzika Ukrainas atbalstam". Koncerts. Tiešraide

Klasiskās mūzikas koncerti

Liepājas koncertzāles "Lielais Dzintars" atklāšanas ceremonija

Baltijas mūzika Ukrainas atbalstam

VIDEO: Koncerts «Baltijas mūzika Ukrainas atbalstam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

4. martā pulksten 11.05 no Lielās ģildes tiks raidīts koncerts "Baltijas mūzika Ukrainas atbalstam", tas būs dzirdams Latvijas Radio 3 "Klasika" un skatāms LTV1 un portālā LSM.lv. Koncertā klātienē un speciāli šim notikumam veidotā videoierakstā piedalīsies Baltijas valstu orķestri un kori.

Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Andra Pogas vadībā atskaņos Ukrainas himnu un Pētera Vaska lūgšanu "Dona nobis pacem" ("Dod mums mieru").

Ar videoierakstiem koncertā piedalīsies kolēģi no citiem Baltijas valstu koncertnamiem. Igaunijas Valsts simfoniskais orķestris Tomasa Zanderlinga vadībā spēlēs Arvo Perta "Dziedājumu Bendžamina Britena piemiņai". Kauņas Valsts koris un Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris Gintara Rinkēviča vadībā atskaņos vienu daļu no Broņus Kutāviča simfonijas-oratorijas "Epitāfija pagājušiem laikiem". 

Latvijas Radio koris, "Sinfonietta Rīga" un ērģelniece Ilze Reine Sigvarda Kļavas vadībā dos Artura Maskata lamentāciju "Lacrimosa". Līdzās Baltijas valstu komponistu darbiem skanēs arī ukraiņu komponista Miroslava Skorika "Melodija" Liepājas Simfoniskā orķestra un diriģenta Normunda Šnē lasījumā.

Aizlūdzam un aicinām turpināt dot ieguldījumu Ukrainas atbalstam vietnē ziedot.lv.

KONTEKSTS:

Līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā februāra beigās tūkstošiem cilvēku devās bēgļu gaitās. Nedēļu kopš iebrukuma sākuma Ukrainu pameta aptuveni viens miljons cilvēku, liecina ANO Bēgļu aģentūras dati.

Kopumā, pēc ekspertu aplēsēm, krīze Ukrainā varētu atstāt bez pajumtes 12 miljonus cilvēku.

Latvija gatavojas uzņemt 10 000 iespējamo Ukrainas bēgļu, un tam Latvijā varētu būt vajadzīgi 34,7 miljoni eiro. Latvijas valstspilsētas ir gatavas uzņemt līdz 6000 Ukrainas bēgļu. Līdz 2.martam Latvijā bija ieradušies vairāk nekā 750 Ukrainas valstspiederīgo.

Lai sniegtu vienotu palīdzību Ukrainai un Ukrainas bēgļiem, darbojas Latvijas nevalstiskā sektora izveidota tīmekļvietne www.ukraine-latvia.com. Platformā "Ziedot.lv" Ukrainas cilvēkiem piecu dienu laikā saziedoti vairāk nekā 4 miljoni eiro.

Valsts pārvalde un nevalstiskās organizācijas (NVO) aicina cilvēkus neorganizēt palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem pašiem un nevest to uz Polijas–Ukrainas robežu, jo, kā apstiprina organizācijas un valsts iestādes Polijā un Ukrainā, tas ir bīstami, turklāt tādējādi rodas haoss un rindas, kas kavē ukraiņu bēgļu nokļūšanu drošībā Eiropas Savienībā. 

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.
Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.
Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.
Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.
Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.
Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.
Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti