Rīta Panorāma

Saruna ar Eiroparlamenta deputātu Robertu Zīli

Rīta Panorāma

Mišela Obama veidos pavāršovu bērniem

Vanadziņa džeza trio – tiešraides koncerts Lielajā Dzintarā "Mīlestības dārzs ir aizaudzis"

Tiešraidē izskanēs Vanadziņa džeza trio koncerts «Mīlestības dārzs ir aizaudzis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Džeza pianistam un komponistam Kristapam Vanadziņam ir svarīgi mūzikā katram muzikālam stāstam meklēt spēcīgas saknes. Viņš kopā ar uzticamajiem domubiedriem – sitaminstrumentālistu Rūdolfu Dankfeldu  un kontrabasistu Jāni Rubiku tiešraidē Valentīndienas vakarā koncertēs "Lielajā dzintarā" – programmā “Mīlestības dārzs ir aizaudzis”.

Kristapa Vanadziņa džeza trio savu muzikālo rokrakstu kopj daudzus gadus. Vanadziņa rakstīto mūziku pirmie pārbauda viņa draugi –  mūziķi Rūdolfs Dankfelds un Jānis Rubiks.

“Spēlējot diendienā, mēs iepazīstam viens otru ļoti labi un spējam paredzēt kaut kādas lietas, kas notiks daudz dinamiskāk un krasāk nekā projektveidīgs trio. Caur to saspēli rodas valoda, personīgā pazīšanās gan kā cilvēkiem, gan kā mūziķiem, un tas padara gala rezultātu daudz spēcīgāku un personīgāku,” pastāstīja Jānis Rubiks.

Tiešraides koncertā “Lielajā dzintarā” skanēs mūzika lielākoties no jaunās plates “Mīlestības dārzs ir aizaudzis”. Emocijas mūzikā ir piestāvošas Valentīndienai. Koncerta vizualitāti papildinās mākslas darbi.

“Šī mūzika sāk patiesi vibrēt, kad pieslēdzas klāt vēl kāda dimensija. Par to esmu absolūti pārliecinājies. Tikai tad šī mūzika sāk patiesi strādāt un mūs patiesi aizkustināt,” atzina Vanadziņš. Viņš spēcīgas muzikālās saknes meklējis arī klasikā un radies jauns džeza skaņdarbs ar atpazīstamu melodiju.

Kristapa Vanadžiņa džeza trio koncerts 14. februārī, Valentīndienas vakarā, būs skatāms tiešraidē no Liepājas “Lielā dzintara”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti