Tiešraidē būs skatāmi divi jauni LNSO koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) piedāvās divus jaunus koncertus, kurus būs iespējams baudīt tiešraidē, informēja LNSO pārstāvji. Otrdien, 23. februārī, gaidāms koncerts “Sarkisjans un Bulajevs. Dueti”, savukārt ceturtdien, 25. februārī, – “Mocarts, Ķeniņš un Čaikovskis”.

23. februārī pulksten 19.00 sadarbībā ar Latvijas Radio 3 “Klasika” skanēs koncerts “Sarkisjans un Bulajevs. Dueti”, kurā vairākas starptautiskas godalgas ieguvušais vijolnieks un LNSO koncertmeistrars Georgs Sarkisjans aicina talkā 16 gadus veco Latvijas talantu, Lielās mūzikas balvas nominantu Daniilu Bulajevu, kurš pirmo koncertu kā solists ar kamerorķestri sniedza vien piecu gadu vecumā.

Koncerta “Sarkisjans un Bulajevs. Dueti” programmā skanēs mazāki Paula Hindemita, Bēla Bartoka, Šarla Berio un Luija Špora opusi, izvērstāki Johana Vencela Kallivodas un Volfganga Amadeja Mocarta dueti, kā arī pārsteigums – Georgs Sarkisjans iepazīstinās ar savām alta spēles prasmēm, bet Daniils Bulajevs sēdīsies pie klavierēm.

Koncerta “Sarkisjans un Bulajevs. Dueti” tiešraidi otrdien, 23. februārī, pulksten 19.00 tiešraidē būs iespēja dzirdēt Latvijas Radio 3 “Klasika” ēterā.

Savukārt ceturtdien, 25. februārī, pulksten 19.00 interesenti aicināti vērot koncertu “Mocarts, Ķeniņš un Čaikovskis”.

Koncertā izskanēs Tālivalža Ķeniņa Koncerts klavierēm, sitaminstrumentiem un stīgu orķestrim. Šī skaņdarba solo izpildīs pianiste Agnese Egliņa, kas tikusi nominēta ''Lielajai mūzikas balvai 2020'' kategorijā “Par izcilu sniegumu gada garumā”. Sitaminstrumentu partiju izpildīs LNSO sitaminstrumentu grupas koncertmeistars Edgars Saksons.

Savukārt Volfganga Amadeja Mocarta Koncertā flautai un orķestrim Remažorā solista gods ticis flautistam Tomāzo Pratolam. Itāļu flautists kopš 2019. gada ir LNSO flautu grupas koncertmeistars, šo titulu iegūstot sīva konkursa rezultātā. Viņš piedalījies pasaules prestižākajos mūzikas festivālos – Baireitas Jauno mākslinieku festivālā, klasiskās mūzikas festivālā “Pacific” Japānā un Cermatas mūzikas festivālā. 2020. gada februārī Pratola uzstājās Florences opernamā kā pirmās flautas vietnieks.    

Koncertā izskanēs arī Pētera Čaikovska 4. orķestra svīta “Mocartiāna”, ko komponists radījis par godu operas “Dons Žuans” 100. gadadienai, veltot to savam profesijas brālim Volfgangam Amadejam Mocartam. Koncertā pie diriģenta pults stāsies Guntis Kuzma, ar stāstiem to bagātinās Orests Silabriedis.

Ceturtdien, 25. februārī pulksten 19.00 koncertu “Mocarts, Ķeniņš un Čaikovskis” bez maksas būs iespēja skatīties LNSO mājaslapā, "Facebook" profilā, "YouTube" kontā, kā arī tiešraidē Latvijas Radio 3 “Klasika”. Pēc tiešraides koncerta ierakstu no 27. februāra līdz 6. aprīlim būs iespēja noskatīties LNSO mājaslapā un “YouTube” kontā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti