Tiek izdots Birutas Ozoliņas un DJ Monsta debijas albums «Sauli sēju»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Birutas Ozoliņas un DJ Monsta mīlestība pret vissenāko latviešu tautas mūziku ir īstenojusies kopīgi izdotā debijas albumā "Sauli sēju", kas pie klausītājiem nonāks jaunnedēļ.

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta albumā "Sauli sēju" ir spējuši saskatīt folklorā to dzīvo pavedienu, kas ļauj attīstīt tradīciju tālāk, muzicēt tā, lai nezaudējot ne nieka no savas patības un autentiskuma, organiski saplūstot ar elektroniskās mūzikas ritmiem. Albumā iekļautās 12 Latgales un Kurzemes novada tautasdziesmas atklāj jaunus apvāršņus tautas mūzikas aranžējumos, kur etniskā un elektroniskā mūzika nevis piekāpjas viena otrai, bet gan ciešā mijiedarbība izceļ viena otras unikalitāti.

Perkusionists Toms Čavarts atklāj: “Biruta Ozoliņa dzied no savas gēnu atmiņas, no savas patiesības, saglabājot autentiskumu.”

“Katra dziesma ir par to, ka mēs nesam gaismu, jo katrs cilvēks izstaro gaismu. Līdz ar to viņš ar saviem darbiem kaut ko sēj. Arī mēs cenšamies darīt labus darbus – mēs “sējam sauli”", – tā par jaunā albuma nosaukumu un unikālo projektu stāsta producents Uldis Cīrulis ( DJ Monsta), viņš albumā atskaņo elektronisko mūziku.

Albuma tapšanā piedalījušies kontrabasists Toms Poišs, perkusionists Mikus Čavarts, koklētāja Laima Jansone, čellists Jānis Pauls un vijolniece Zane Estere Gruntmane. Ieraksta skaņu inženieris Sergejs Laletin, producents Uldis Cīrulis (DJ Monsta). Ieraksts veikts Ventspils Livonijas Ordeņa pilī un "Sound Division" studijā, māsterēts "SOUNDIMENSIONS" Šveicē. Albuma dizainu veidojuši restauratore un māksliniece Agnija Ozola un mākslinieks Jānis Burmeisters. Albumu izdod "LikeISaid Agency".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti