«The Sound Poets» pošas uz Tallinu un gatavo albumu angļu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Grupa „The Sound Poets” nākamo albumu plāno izdot angļu valodā un gatavojas piedalīties Tallinas Mūzikas nedēļā vairs ne kā viesi, bet gan kā pilntiesīgi dalībnieki, Latvijas Radio "Pieci.lv" raidījumā „Pieci rīti” pavēstīja grupas līderis Jānis Aišpurs. 

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas pasniegšanas ceremonijā „The Sound Poets” saņēma Zelta mikrofonu par labāko "pop-rock" albumu ar veikumu „Tavs stāsts”. Tagad grupas plānos ietilpst albums angļu valodā, kas ļoti drīz jau solās būt gatavs. 

Ko tur slēpt, protams, viens ir dzīvoties pa Latviju un iekarot klausītāju uzticību un mīlestību šeit, tā teikt, iesakņoties Latvijā, bet profesionālās ambīcijas jau velk arī ārpus Latvijas robežām. Tur, ja vien tu nedziedi etno folkmūziku vai kaut ko ļoti, ļoti atšķirīgu kā "Sigur Ros", nu tad tu bez tās angļu valodas īsti nevari. Un tāpēc mēs šobrīd esam gandrīz pielikuši punktu uz "i", lai tā platīte angļu valodā drīz ieraudzītu dienasgaismu.” atzīst Aišpurs. 

Albuma tapšanā tika iesaistīts arī producents no Anglijas, kurš būs jaunā albuma vārdu autors.

„Ar draugu palīdzību dabūjām producentu Anglijā, kurš rudenī mums uzrakstīja vienu testa liriku dziesmai „Tavs stāsts”, un tas bija tik labi, ka mēs sapratām - nevajag censties izgudrot riteni, ja ir cilvēks, kas māk to riteni jau labi uztaisīt,” saka mūziķis.

Bet pēc divām ar pusi nedēļām Tallinā norisināsies "Tallin Music Week", kur pirmo reizi "The Sound Poets" ir apstiprināti nevis tikai kā viesi, bet kā pilntiesīgi dalībnieki, kas sniegs koncertu.

Beidzot esam izauguši līdz tam līmeni un mūsu daiļrade tiek akceptēta kā "Tallin Music Week" cienīga,” priecājas Aišpurs.

Aišpurs arī atzīst, ka tā ir lieliska iespēja ļoti koncentrētā laikā un ģeogrāfiski salīdzinošā nelielā vietā izbaudīt dažāda spektra mūziku un iepazīt ļoti daudz kvalitatīvas, jaunas mūzikas.  

Grupa „The Sound Poets” pieteikta arī kā Liepājas dzimšanas dienas lielkoncerta dalībniece. Koncerts "Liepāja svin" notiks 15.martā plkst 19 Liepājas Olimpiskā centra arēnā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti