Kultūras ziņas

Dailes teātris sezonu iesāk ar "Svinībām"

Kultūras ziņas

Rīgā viesojas režisors Andrejs Zvjagincevs

Labdarības koncerts bēgļu atbalstam

«The Sound Poets», «Instrumenti» un «Mesa» iesaistās labdarības koncertakcijā bēgļu atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

20.septembra vakarā vienlaikus 300 pasaules pilsētās 60 valstīs, arī Latvijā, notika labdarības koncerts bēgļu atbalstam “Give a home” jeb “Dodiet mājas”, kurā  piedalījās pašmāju mūziķu apvienības “The Sound Poets”, "Instrumenti" un "Mesa". Koncerta norises vieta - "Darbavieta".

Jau gandrīz desmit gadus dažādās pasaules pilsētās, neierastās vietās, par kurām klausītāji uzzina tikai iepriekšējā vakarā, notiek koncerti šaurā lokā. Starptautiskā mūzikas mīļotāju kustība “Sofar Sounds” aizsākās Londonā ar mērķi radīt neformālu koncertu atmosfēru un atbalstīt jaunos mūziķus. Šoreiz vairāk nekā trīssimt pasaules pilsētās vienlaikus tika sarīkoti labdarības koncerti tieši bēgļu atbalstam.

""Sofar Sounds" sadarbojas ar cilvēktiesību organizāciju "Amnesty International", lai veidotu labdarības akciju pasaules bēgļu krīzes atbalstam," norāda labdarības koncerta organizators Kristaps Bedrītis. "Piesakoties uz koncertu, bija iespēja ziedot naudiņu, kas nonāk "Amnesty International" rīcībā, un viņi tālāk strādā ar pasaules valstu valdībām, lai risinātu sasāpējušos jautājumus."

Reģistrējušies koncerta apmeklētāji tikai dienu pirms koncerta e-pastā saņem norises vietas adresi, bet tikai koncerta vakarā uzzina mūziķu sarakstu. Šoreiz labdarības koncertā bēgļu atbalstam piedalījās mūziķu apvienības “Instrumenti”, “Mesa” un “The Sound Poets”.

"Nav jāmaina pasaule, ir jāmaina katram pašam sevi, un tad pasaule mainīsies. Es domāju, ka mūzika ir spēcīga sevis, sevī ieklausīšanās lieta," saka grupas “The Sound Poets” mūziķis Pēteris Lunde.

"Mums pašiem ir terapija un kaut kāds veids, kā mēs atbildam uz jautājumiem," piebilst grupas “The Sound Poets” mūziķis Kārlis Josts. "Tas nemainīs pasauli, bet tas var tev palīdzēt pašam kļūt labākam cilvēkam."

Labdarības koncerta klausītāju vidū bija arī ģimene no Libānas.

Vienlaikus ar šo labdarības koncertu kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem” uzsāk jaunu iniciatīvu "Viss sākas ar mājām”, lai ar sabiedrības atbalstu nodrošinātu bēgļu ģimenes Latvijā ar mājvietu pirmā gada laikā pēc bēgļa statusa saņemšanas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti