«The King's Singers» un «Latvian Voices» – populārākie Pasaules koru olimpiādes programmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmajās Pasaules koru olimpiādes koncertu un meistarklašu ieejas karšu tirdzniecības dienās vislielāko pircēju interesi izraisījis Lielkoncerts Mežaparkā 13. jūlijā un vokālo grupu „The King's Singers” un „Latvian Voices” kopīgais koncerts operā 16. jūlijā. Ieejas kartes uz 40 dažādiem koru olimpiādes pasākumiem iespējams iegādāties no 15. aprīļa.

Tāpat ieejas kartes aktīvi tiek pirktas uz Pasaules koru olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonijām, diviem zvaigžņu koncertiem "Arēnā Rīga" un čempionu konkursiem, kas notiks LU Lielajā aulā un Rīgas Kongresu namā.

Īpaši krāšņi solās būt abi Pasaules koru olimpiādes zvaigžņu koncerti. 10. jūlija koncertā piedalīsies vokālais kvintets „The Real Group”, bungu grupa „Yamato drummers” no Japānas, Intars Busulis ar grupu un vairāki kori. Tāpat koncertā ar Karla Dženkinsa skaņdarba „Adiemus” atskaņojumu uzstāsies kamerorķestris "Sinfonia Concertante", kori un deju grupa.

Otrajā Pasaules koru olimpiādes zvaigžņu koncertā 17. jūlijā uzstāsies grupa „The King's Singers”, komponists Mortens Lauridsens, vokālā grupa „Instrumenti” sadarbības projektā ar kori „Sōla”, koris „Ave Sol” un citi Pasaules koru olimpiādes dalībnieki.

Kā iepriekš vēstīts, Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam norisināsies Rīgā. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos notiks konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti