Kultūra

Šovasar Latvijā pieredzēts nebijis festivālu piedāvājums

Kultūra

200 mākslas pērles vienuviet Zuzānu kolekcijas izstādē «TOP no top»

Koncerts "Trīs Osokini Jūrmalā"

Tēvs un dēli Osokini Jūrmalā atkal runās klaviermūzikas valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Runājot mūzikas valodā, saprotam viens otru vēl dziļāk, nekā izmantojot vārdus – atzīst slavenās pianistu Osokinu dinastijas pārstāvji. Svētdien, 30.jūlijā, viņu muzikālā saruna būs dzirdama Dzintaru koncertzālē, kur notiks koncerts „Trīs Osokini Jūrmalā”.

Koncertā uz trīs flīģeļiem tiks atskaņoti klaviermūzikas šedevri visdažādākajiem sastāviem - Osokini spēlēs gan četrrocīgi, gan sešrocīgi, gan ar orķestri.

Šis būs jau trešais tēva un divu dēlu kopīgais koncerts, kas, tāpat kā pirmie, jau izpelnījies lielu klausītāju interesi.

„Lai runā mūzika! Mēs ar tēvu nospēlēsim vienu ļoti skaistu Vivaldi āriju”,” saka Andrejs Osokins.

Tieši ar Antonio Vivaldi mūziku trīs pianisti Osokini uzsāks un arī noslēgs savu koncertu Dzintaru koncertzālē, bet kopumā programma būs ļoti daudzveidīga un aptvers lielu laika diapazonu. Skanēs Mocarta, Brāmsa, Šopēna, Rahmaņinova un Ravēla mūzika.

Veidojot programmu, bijuši divi galvenie kritēriji – lai tā būtu visaugstākās raudzes mūzika un vienlaikus atbilstu arī vasaras mazliet romantiskajām noskaņām.

Pirmais trīs Osokinu koncerts notika pirms diviem gadiem, un izpelnījās milzu skatītāju atsaucību, jo cilvēki novērtēja iespēju dzirdēt trīs izcilus meistarus vienkopus, kurus turklāt vieno vēl ģimeniskas saites, un tēvs Sergejs savulaik abiem dēliem – Andrejam un Georgijam - bijis arī skolotājs.

Ļoti īpaši šie koncerti ir arī pašiem Osokiniem, jo, dēliem aktīvi koncertējot visā pasaulē, ģimenei reti sanāk satikties, un nekas nevar būt skaistāks, kā atzīst Andrejs, par satikšanos tieši mūzikā.

„Daudz interesantāk ir nevis izklaidēties, bet mūzikā runāt vienam ar otru, jo mums šī valoda ir labi zināma, labi saprotama, un mēs varam tieši šajā līmenī viens otru saprast. Saprast viens otra sāpes, prieku, labas un negatīvas emocijas, un vēl pie tam saskarsmē ar ģeniāliem komponistiem,” saka Andrejs Osokins.

Koncertos vienlaikus spilgti atklājas gan Osokinu ģimenes kopība, gan katra mūziķa individualitāte,

un viņi gan kā mūziķi, gan cilvēki ir ļoti atšķirīgi, bet – veidot individualitātes, tāda ir Sergeja Osokina audzināšanas metode – uzsver Andrejs Osokins.

„Gan strādājot ar mums, gan citiem saviem audzēkņiem tēva metode ir nevis veidot savas kopijas, bet gan ļoti individuālu mākslinieku. Viņš vienmēr strādā pie personības attīstības, nevis vienkārši norāda, kā vajag spēlēt. Tāpēc mēs katrs muzicējam ļoti individuāli un katram skaņdarbam arī pieejam ar radošu enerģiju, tas ir no tēva,” norāda Andrejs Osokins.

Sergejs Osokins savus dēlus raksturo kā sarežģītas dvēseles gan profesionālā ziņā, gan cilvēciski, bet stāsta, ka tas viņu tikai priecē. Veidojot kopīgās programmas, Sergeju Osokinu ļoti uzlādē visu triju savstarpējā enerģijas un ideju apmaiņa, jo katram ir sava gaume, sava pārliecība, taču vienā jautājumā gan viņi visi esot pat ļoti vienoti.

“Ir tāda viena sfēra, proti, mēs visi saprotam, kas ir ļoti augsta līmeņa ļoti laba mūzika. Tas tiešām ir visiem kopējais. Mēs arī labi izjūtam viens otru uz skatuves, bet tas nenozīmē, ka mēs nespējam sagādāt viens otram pārsteigumus,” bilst Sergejs Osokins.

Koncerts „Trīs Osokini Jūrmalā” notiks svētdien, 30.jūlijā, Dzintaru koncertzālē. Drīzumā gaidāms arī „Trīs Osokinu” albums, kā arī vairāku koncertu sērija Baltijas valstīs un Polijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti