Kultūras ziņas

Pasniedz Aleksandra Čaka balvas

Kultūras ziņas

Mākslas centrā "Zuzeum" mākslas tirgus "Zandele"

Sākas Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls

Teorba, gamba un klavesīns. Sākas Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

3. decembrī ar pasaules slavena viola da gamba virtuoza no Itālijas Paolo Pandolfo un franču gambistes Amēlijas Šemēnas koncertu Mazajā ģildē atklās Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu. Programmā iecerēti pieci koncerti un festivāls, kurš šogad norisināsies jau 21. reizi, ilgs līdz 19. decembrim.

Spītējot apstākļiem, Baha kamermūzikas festivāls atkal gaida klausītājus – atzīst ilggadējā festivāla direktore, klavesīniste Aina Kalnciema: "Es pati esmu ļoti priecīga, ka man izdevies ir šajā periodā vispār šeit savākt kopā visus tos brīnišķīgos māksliniekus un izveidot tiešām tādu foršu festivālu. Šogad viņš tāds kamerīgāks iznācis, jo citus gadus lielāki ansambļi un pat orķestri bijuši, bet tas ir skaidrs, to situācija pieprasa."

Festivāla atklāšanas koncertā Mazajā ģildē, apvienojot vēsturisku izpēti un improvizāciju, uzstāsies pasaulē atzīts viola da gamba virtuozs no Itālijas Paolo Pandolfo un franču gambiste Amēlija Šemēna.

Pandolfo skaidro: "Programmā ir mūzika, kas mums ar Amēliju šķiet ārkārtīgi skaista. Mūzika violai da gamba tika rakstīta aptuveni 300 gadus, bet mēs šoreiz esam izvēlējušies skaņdarbus no vēlīnās renesanses līdz vēlīnajam barokam, agrīnajam klasicismam. Tur ir ļoti liela stilu dažādība, šis instruments pavadīja kultūras dzīves notikumus pilīs un galmos. Mēs parādām to laiku, kad starp dažādiem kariem augstdzimušajiem bija debešķīga prieka mirkļi."

Festivāla turpmākos koncertos būs iespēja dzirdēt zviedru teorbistu Jonatanu Bugtu, ar jaunu programmu festivāla apmeklētājus priecēs arī latviešu pianists Daumants Liepiņš. Savukārt klavesīna mūzikas cienītāji varēs baudīt franču mūziķa Olivjē Fortēna uzstāšanos. Bet festivāla noslēgumā Baha motetes Svētā Jāņa baznīcā izskanēs Latvijas Radio kora solistu sniegumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti