Tenors Mihails Čuļpajevs Liepājā dziedās «Skaistākās krievu romances»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Svētdien, 25. oktobrī, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” notiks atkaltikšanās ar Latvijas Nacionālās operas solistu Mihailu Čuļpajevu. Tandēmā ar pianistu Mārtiņu Zilbertu abi mākslinieki Liepājā pirmatskaņos programmu “Skaistākās krievu romances”, informēja koncertzāles pārstāvji.

Koncerta rīkotāji norādīja: “Krievu romances ir viena no krievu kultūras pērlēm. To pilnasinīgais, smeldzīgais skanējums tiek dēvēts par krievu dvēseles atspulgu. Liepājas koncertzāles klausītāju iemīļotajā sērijā “Personīgi” romances dzirdēsim harismātiskā tenora, izcilās balss īpašnieka Mihaila Čuļpajeva sniegumā. Pie klavierēm — godalgotais pianists, Latvijas Nacionālās operas koncertmeistars Mārtiņš Zilberts.”

Koncerta programma radīta īpaši “Lielajam dzintaram” un klausītājiem tiks celta priekšā pirmo reizi. Tajā mākslinieki atskaņos gan klausītājiem pazīstamās Rahmaņinova un Čaikovska liriskās romances, gan arī iepazīstinās koncerta apmeklētājus ar romanču žanra attīstību krievu mūzikas literatūrā līdz pat mūsdienām.

“Koncerts notiks divās daļās, katrai daļai novelkot robežu starp klasiku un mūsdienām. Pirmajā daļā būs iespēja iepazīties ar Rahmaņinova, Čaikovska un Gļinkas skaņdarbiem. Savukārt otrajā daļā mēs iedziļināsimies Stravinska mūzikas īpatnējā un reizēm eksperimentālajā skanējumā, kā arī Sviridova, Ščedrina un citu komponistu daiļradē," ar programmu iepazīstināja tenors Mihails Čuļpajevs.

Par mūziķiem

Mihails Čuļpajevs sevi pierādījis kā solo mākslinieks Latvijas Nacionālajā operā vairāku sezonu garumā. Šosezon Mihails Čuļpajevs uz LNO skatuves piedzīvo divas debijas Džuzepes Verdi operās — Alfrēda lomā izrādē “Traviata” un Gabrielo Adoro lomā operā “Simons Bokanegra”. Mihails Čuļpajevs ieguvis maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, piedalījies Aksela Everarta, Nelli Miričoji un citu vokālistu meistarklasēs, kā arī pilnveidojies operas namos Nīderlandē un Amsterdamas Karaliskajā “Concertgebouw”. Mihails Čuļpajevs bijis nominēts “Lielajai mūzikas balvai 2015” kategorijā “Jaunais mākslinieks”, bet 2017. gadā ieguvis LNO fonda Gada balvu kategorijā ''Labākais operas solists''. 

Mihails Čuļpajevs
Mihails Čuļpajevs

Pianists Mārtiņš Zilberts ir Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais solistu koncertmeistars kopš 2008. gada. Aizvadītajā sezonā nominēts “Lielajai mūzikas balvai 2019” par “Izcilu darbu kameransamblī”, savukārt 2018. gadā saņēmis Latvijas Nacionālās operas fonda balvu par “Izcilu sniegumu gada garumā”. Mārtiņš Zilberts sadarbojas un uzstājas ar pasaules un Latvijas izcilākajiem opermūzikas dziedoņiem — Lieni Kinču, Ingu Kalnu, Aleksandru Antoņenko, Egilu Siliņu un citiem. Koncertdzīve, uzstājoties kā solistam ar orķestri vai kamermūzikas žanrā, no regulāriem priekšnesumiem Latvijā ir aizvedusi līdz koncertiem Eiropā, Japānā, Islandē, Krievijā un Kanādā.

Mārtiņš Zilberts
Mārtiņš Zilberts

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti