Rīta Panorāma

Stājas spēkā vispārējā datu regula

Rīta Panorāma

Konference "Konstitucionālo tiesu loma globalizētajā pasaulē 21. gadsimtā"

Etno mūzikas grupa "Tautumeitas" izdod grupas debijas albumu

«Tautumeitas» pirmo reizi atskaņo jauno dziesmu; nākamnedēļ izdos albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 25.maijā, LTV “Rīta panorāmā” grupa "Tautumeitas" pirmo reizi atskaņoja nesen tapušo dziesmu no sava debijas albuma, kurš dienas gaismu ieraudzīs nākamnedēļ.

Pirms dažiem gadiem sākušas ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, šodien mūziķes skanējumā ietver arī savus uzskatus par laiku, telpu un tautumeitu izjūtām. Jaunais albums tapis sadarbībā ar Reini Sējānu.

Albums tapa lēni un pamatīgi, atzina grupas dalībnieces.  

Grupa  tautasdziesmām mēģina atrast jaunu skanējumu.  Sākām tautastērpos ar tradicionālo repertuāru, autentisku, bija skaists sākums, bet laika gaitā likām klāt instrumentus un aranžējumus un tagad esam tālu no tā, stāstīja “Tautumeitas”.

Grupa "Tautumeitas" izveidojās 2015.gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Tā sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas. Taču - jo tuvāk gāja dziesmām, jo tuvāk dziesmas nāca pie "Tautumeitām", līdz kamēr šķita dabiski tās apvienot ar visu pārējo, ko šajā pasaulē viņas ir dzirdējušas un sajutušas kā savu.

Šā gada sākumā "Tautumeitas" ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu kategorijā gada labākais etno un tautas mūzikas albums par kopprojektu ar dūdu un bungu grupu “Auļi”.

Grupa veiksmīgi koncertē kopš pagājušā gada, kad plašāku atpazīstamību ieguva, piedaloties TV3 šovā "X Faktors".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti