Rīta Panorāma

"Dakteri un šamaņi" - Dialogs par zinātnisko medicīnu un tautas medicīnu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

"Tautumeitas", J. Aišpurs, L. Jansone un draugi Ziemassvētku koncertos

«Tautumeitas», Jānis Aišpurs un Laima Jansone Ziemassvētku koncertos savij klasisko un tautas mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sākot ar 18. decembri, Latvijas baznīcās un koncertzālēs Ziemassvētku programmu piedāvās mūziķis Jānis Aišpurs, koklētāja Laima Jansone un tautas mūzikas grupa “Tautumeitas”.

“Koncertos vēlamies radīt Ziemassvētku sajūtu! Esam pārliecināti, ka šajos svētkos svarīgākais ir būt kopā – neraugoties uz reliģisko piederību un pasaules uzskatu, tāpēc ļoti ceram, ka tas izdosies,” tā gaidāmo programmu raksturo tās veidotāji.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” mūziķi pastāstīja, ka grupai “Tautumeitas” šī ir pirmā šāda mēroga tūre: “Mums nekad nav bijis tā, ka [koncertējam] katru dienu – 10, 11 dienas pēc kārtas.”

“Programmā izmantosim klasiskas kristiešu liturģiskās mesas daļas “Credo”, “Sanctus”, “Gloria”, “Kirie”, “Agnus dei” un “Benedictus” saturu, piemeklējot tām jau zināmas Ziemassvētku klasiskās dziesmas, ko gribu noaranžējot un uzrakstīt varbūt kādu savu darbu ar šo saturu, bet otros svaru kausos likt šāda paša satura tautas mūziku, savijot to ar mesas daļām: piemēram, paņemot “Sanctus” vai “Gloria” – un tāda paša satura tautas dziesmas.

Gribam koncerta gaitā tās pamēģināt savīt kopā, kur klasiskie teksti ieskanas tautas mūzikā un, savukārt ar tautas dziesmas vārdiem tiek uzrakstīts kāds korālis,” par Ziemassvētku programmas ieceri saka mūziķis un komponists Jānis Aišpurs.

Grupas “Tautumeitas” dalībniece Asnate Rancāne papildina: “Programmā tiks iekļauti gan folkloras skaņdarbi, gan korāļi un tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, gan Jāņa minētie sabalsojumi.”

Koncertā uz skatuves satiksies desmit mākslinieki un būs dzirdamas sitamie instrumenti, bass, kokles, akustiskās ģitāras, taustiņi, vokāls, akordeons un vijoles.  

Koncerti gaidāmi Mārupē, Rīgā, Valmierā, Talsos, Siguldā, Ogrē, Liepājā, Jelgavā un Jēkabpilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti