Rīta Panorāma

Intervija ar Nacionālā teātra direktoru Jāni Vimbu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Uz koncertu aicina jauna ukraiņu-latviešu mūzikas apvienība "Shakima trio"

Tapusi ukraiņu-latviešu mūziķu apvienība «Shakima trio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

26. maijā pulksten 19.00 uz koncertu aicina jauna pasaules mūzikas apvienība "Shakima trio", ko veido ukraiņu mūziķe Shakima Garunts, ģitārists Jānis Ruņģis un basģitārists Ainārs Majors. Koncerts notiks koka ēku renovācijas centra "Koka Rīga" (Krāsotāju iela 12) zālē, informēja mūziķu pārstāvji.

Mūziķus kopā savedušas ukrainietes Shakimas Garunts bēgļu gaitas, viņa uzsvēra: "Es nevēlos lūgt tikai palīdzību un atbalstu. Gribētos kaut ko izdarīt kopā. Gribētos, lai tā ir arī cilvēciska vērtība, kuru es kā mūziķe varu dot klausītājiem. Vēlos strādāt pie mūzikas projekta." 

Mūziķu mijiedarbībā tapusi stundu gara koncertprogramma, kurā ukraiņu kultūras mantojums tiek izstāstīts caur pasaules mūzikas valodu. Būs dzirdamas gan meditatīvas kompozīcijas un balādes, gan maģiskā senfolklora, vēstījumam atklājoties caur kosmisku un ritmisku skaņas struktūru. "Karš Ukrainā aktuāls būs vēl ilgi, bet Ukrainai ir arī vēsture, kultūra un dvēsele. To visu vēlamies celt gaismā, šādi kompensējot kopējo smagumu. Ļoti svarīgi ir veidot garīgo laukumu, gaišu, kultūrnesošu un dzīvību apliecinošu," skaidroja Ainārs Majors. 

Shakima Garunts ir dziedātāja, folkloriste, improvizētāja un vijolniece. Viņa apveltīta ar daudzkrāsainu balsi, ar kuru ieskandina dažādu stilistiku mūziku. Ģitārists Jānis Ruņģis veido gan ritma pasauli, gan dažādus melodiskos slāņus, savukārt Ainārs Majors spēlē basģitāru un ir mākslinieciskais producents. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti