Tapusi dokumentāla īsfilma par pirmo zināmo Latvijas džeza pianistu Džeku Mihaļicki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Džeza izdevniecība "Jersika Records” publicējusi dokumentālo īsfilmu “Pie klavierēm – Džek Michalicky! Pirmais zināmais Latvijas džeza pianists”, medijus informē izdevniecības pārstāvji.

Filma veidota pēc mūziķa, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza katedras dibinātāja un vadītāja, džeza vēstures pasniedzēja Indriķa Veitnera grāmatas “Latvijas džeza vēsture 1922-1940” motīviem un atspoguļo džeza mūzikas pirmsākumus Latvijā starp diviem pasaules kariem. Filma tapusi ar Džeka Mihaļicka fonda atbalstu.

“2018. gada pašā nogalē, atsaucoties audioinženiera Mārtiņa Saulespurēna iniciatīvai un aicinājumam, kopā ar džeza mūziķi un komponistu Denisu Paškeviču trijatā nodibinājām Džeka Mihaļicka fondu ar mērķi veicināt atbalstu džeza mūzikai. Nosaucot fondu pirmā zināmā Latvijas džeza pianista Džeka Mihaļicka vārdā, radās doma izveidot īsu dokumentālo filmu par šo mūziķi un vidi, kurā viņš darbojies. Turklāt tikko kā klajā bija nākusi Indriņa Veitnera brīnišķīgā grāmata par Latvijas džeza pirmsākumiem. Ar Indriķa atbalstu un palīdzību uzsāku darbu pie šīs filmas,” stāsta izdevniecības “Jersika Records” vadītājs un filmas režisors Mareks Ameriks.

Filmas scenāriju veidojusi dramaturģe Lelde Stumbre, un līdzās kinohronikām un fotogrāfijām filmā izmantotas mākslinieces Ievas Putniņas animācijas. Audiovizuālos materiālus restaurējis Kaspars Putriņš. Aizkadra balss – Artūrs Sebris, montāža – Zigmārs Zilgalvis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti