Rīta Panorāma

Mazie detektīvi Teo un Poga jaunā detektīvstāstā "Bez nosaukuma"

Rīta Panorāma

Intervija ar Lauru Ošiņu-Bēķi par 29. Rīgas modes nedēļu

Intervija ar Jāni Bērziņu

Tapušas ģitāras aranžijas populārām latviešu dziesmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ģitārists un komponists Jānis Bērziņš ir izveidojis aranžējumu grupas “Līvi” kulta dziesmai “Dzimtā valoda”, kurai publicējis videoklipu; mūziķis aranžējis arī Jura Kulakova dziesmu “Gandrīz tautasdziesma.” Gatavojoties solokoncertiem, mākslinieks dalās ar video un iespaidiem.

“Ideja dzima no tā, ka skaņdarbu “Dzimtā valoda” vairākas reizes sanācis spēlēt kopā dažādos sastāvos. Lielākoties esmu uzstājies pavadošos sastāvos,” stāstīja Bērziņš. Viņš uzskata – šī dziesma ir simbols, tāpēc bijis svarīgi izveidot savu aranžējumu, atstājot mūziku iespējami precīzu.

“Atsauksmes ir visādas, galvenais akcents – tā ir laikmetīgās mākslas interpretācija. Video režisore Tīna Pankūka, kurai galvā ir avangards, izlēma, ka šim klipam jābūt tādam, uz kuru var skatīties visādos veidos. Klipu viņa nosauca par laušanos brīvībā,” komentēja mūziķis.

Gan šo aranžiju, gan arī LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atskaņoto aranžiju Jura Kulakova dziesmai “Gandrīz tautasdziesma”  varēs dzirdēt arī Bērziņa koncertos 27. oktobrī Saldus mūzikas skolas Kamermūzikas zālē un 3.novembrī Liepājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti