Tapis muzikāls dzīvesstāsts par Eduardu Veidenbaumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dziedātājs Ralfs Eilands sadarbībā ar "Liepaja Music Orchestra" (LMO), Jāni Ivuškānu un Liepājas teātra aktieri Gati Maliku programmā "Latvijas skolas soma" radījuši muzikālu dzīvesstāstu "No Veidenbauma neaizbēgsi", lai skolēniem un interesentiem piedāvātu stāstu par dzejnieku Eduardu Veidenbaumu, informēja SIA "Liepaja Music" pārstāvji.

Kā skaidroja darba autori, "No Veidenbauma neaizbēgsi" ir "mūsdienīgs, autobiogrāfisku nianšu skaidrojošs un digitālā formātā pieejams dzīvesstāsts, kas dzejā, dziesmās un epizodiskos mēmā kino fragmentos ļauj skatītājiem uz brīdi nonākt vienā telpā ar Eduardu Veidenbaumu, lai no pirmās rindas redzētu nozīmīgākos dzejnieka dzīves līkločus, kā arī ieklausītos viņa joprojām aktuālajās dzejas rindās."

"Ir 21. gadsimts, pandēmija. Apkārt mums ir milzum daudz dezinformācijas, liekulības, netaisnības, mēs redzam cilvēkus, kuri uz populistiskiem saukļiem cenšas celt savu politisko kapitālu, – šīs visas lietas man tikai apliecina, ka Veidenbauma dzeja nav zaudējusi savu nozīmīgumu pat šodien. Varu vien aizdomāties, ko viņš darītu un par ko rakstītu, ja būtu dzīvojis ar mums vienā laikā? Padomāju, un man šķiet, ka īsti citāds viņš nebūtu, tādēļ nosaukums "No Veidenbauma neaizbēgsi", manuprāt, arī ļoti labi paskaidro, kāds ir mūsu stāsts par dzejnieku," sacīja mūziķis un dzejnieka tēla atveidotājs Ralfs Eilands.

Muzikālajā dzīvesstāstā piedalās dziedātājs Ralfs Eilands, aktieris Gatis Maliks, "Liepaja Music Orchestra" mūziķi – Jānis Ivuškāns (trompete), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti), Mārtiņš Zālīte (bass, basa sintezators) un Pauls Ķierpe (sitaminstrumenti). Vizuālā stila un dizaina autore ir Madara Pilipa-Matisone, savukārt par video risinājumiem rūpējušies OHM.LV. Scenārija autore – Ieva Dzintare, režija – Ralfs Eilands. Muzikālā dzīvesstāsta producenti – "Liepaja Music" sadarbībā ar "GingerCat".

Darba "No Veidenbauma neaizbēgsi" mūzikas autori ir Ralfs Eilands, LMO vadītājs Jānis Ivuškāns un Ritvars Garoza.

Muzikālais dzīvesstāsts tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latvijas skolas somas satura radīšana" finansiālo atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti