Kultūras ziņas

Renovēs Vāgnera zāli!

Kultūras ziņas

Annas Heinrihsones miers ir beigts

Modernā tango ritmos izskan festivāls "Artissimo"

Tango ritmos izskanējis festivāls «Artissimo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

30.augustā Dzintaru koncertzālē ar virtuozi huligānisku ielas tango argentīniešu apvienības “Orquesta Tipica Fernandez Fierro” izpildījumā noslēdzās vasaras mūzikas un mākslas festivāls “Artissimo”.

Trešais vasaras mūzikas un mākslas festivāls “Artissimo”, kas sākās jau jūnijā, klausītājus visas vasaras garumā priecējis ar Mišas Maiska, Ingas Kalnas un Elīnas Bukšas uzstāšanos simfoniskās un kamermūzikas koncertos. Festivāla noslēgums drosmīgs un festivāla publikai pārsteidzošs – ielas tango orķestris no Buenosairesas.

"Domāju, ka lielākā klausītāju daļa, neskatoties uz to, ka mēs viņus no sirds brīdinājām, ka tas būs kaut kas cits un negaidīts, tomēr viņi gaida tādu saldu tango deju mūziku, nostalģisko, kas mūs aizved sapņu tālumā, bet no tā, ko viņi sev ir iedomājušies, šie puiši viņus pamodinās ar vienu klikšķi," stāsta Hermaņa Brauna fonda vadītāja Inna Davidova.

Pasaulē viskaislīgākās dejas mūzika tika izspēlēta rokmūzikas spridzinošā gaisotnē, bez lēnīga romantisma, dejām un puķēm. Orķestrim piemīt smagnējs un enerģisks skanējums, tango, kam prātā džezs, Argentīnas folklora un laikmetīga akadēmiskā mūzika. “Orquesta Tipica Fernandez Fierro” sevi dēvē par džentelmeņu klubu, kurā tikai dažkārt ļauta ieeja dāmām, šoreiz ekspresīvajai un spēcīgas balss īpašniecei Džuljetai Laso.

''Tāpat kā mēs runājam par flamenko kultūru, fado, arī tango ir īpaša kultūra, un faktiski to var izbaudīt tikai Buenosairesā un Argentīnā. Tas, ka drusku ir atnākuši pie šejienes, un tas, ka drusku mūs traucē, tas, ka nezinām spāņu valodu, jo vārdi ir kopā ar šiem ritmiem, ir tas, kas cilvēkus ievibrē līdz pašai dvēselei," saka koncerta apmeklētājs, Latvijas eksprezidents Valdis Zatlers.

“Orquesta Tipica Fernandez Fierro” puiši koncertējuši visā pasaulē, Buenosairesā iekārtojuši paši savu mākslas centru, interneta radio un izdevuši sešus studiju albumus. Viņi tiek dēvēti par vienu no mūsdienu Argentīnas simboliem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti