Talsu novadā aprīlis būs zīmīgs ar mūzikas konkursiem un svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aprīlī un maija sākumā Talsos gaidāmi vairāki muzikāli notikumi. Pirmo reizi no 29.aprīļa līdz 3.maijam Talsu novada pašvaldība sadarbībā ar Rīgas Doma kora skolu rīko starptautisku bērnu un jauniešu akadēmiskās dziedāšanas un vokālo ansambļu konkursu. Savukārt no 9. līdz 12.aprīlim Talsos 11. reizi notiks Kārļa Ferdinanda Amendas mūzikas svētki.

"Pagājušajā gadā pirmo reizi Talsos notika starptautisks jauniešu stīgu instrumentu konkurss. Šogad, attīstot konkursu ideju, kā arī dodot iespēju jaunajiem mūziķiem, dziedātājiem uzstāties un iegūt skatuves pieredzi, sadarbībā ar Rīgas Doma kora skolu tapusi ideja - rīkot starptautisku bērnu un jauniešu akadēmiskās dziedāšanas un vokālo ansambļu konkursu," stāsta Talsu novada Kultūras nodaļas vadītājas vietniece Lolita Neilande.

Viņa uzsver, ka šāds starptautiska mēroga konkurss Talsos notiks pirmo reizi. Konkurss norisināsies četras dienas, tajā piedalīsies bērni un jaunieši vecumā no astoņiem līdz 25 gadiem piecās vecuma grupās. Konkursā var piedalīties gan akadēmiskās dziedāšanas vokālisti - individuāli, gan vokālie ansambļi. Interesenti joprojām var pieteikties konkursam, sekojot līdzi nolikumam. Atklāšanas un laureātu koncerts ikvienam interesantam būs pieejams bez maksas.

Konkursa laikā notiks arī starptautiskas vokālās meistarklases, kuras vadīs pedagogi no dažādām valstīm. "Mēs ļoti ceram, ka šī meistarklase ieinteresēs mūzikas skolas skolotājus visā Kurzemē. Meistarklasē aicināti piedalīties koru diriģenti, vokālo ansambļu vadītāji, arī vispārīgo skolu mūzikas skolotāji. Ceram, ka šāda prakse varētu turpināties arī turpmākajos gados, kad maija sākumā Talsos būtu iespējams sacensties šajā konkursā un piedalīties meistarklasēs," pauž Lolita Neilande.

11. reizi notiks vēl kāds nozīmīgs pasākums Talsu novadam - Kārļa Ferdinanda Amendas mūzikas svētki. "Aprīlis Talsu novadā būs zīmīgs ar konkursiem un mūzikas svētkiem. Pirms starptautiskā vokālā konkursa Talsos notiks jau vienpadsmitie Kārļa Ferdinanda Amendas mūzikas svētki. Līdztekus šīm muzikālajām aktivitātēm - konkursiem, koncertiem un literāro darbu lasījumiem, ik gadu mūzikas svētki vēstī par lieliskā vijolnieka un Talsu mācītāja draudzību ar izcilo komponistu Ludvigu van Bēthovenu," stāsta Kultūras nodaļas projektu koordinatore Sanita Arciševska.

Kārļa Ferdinanda Amendas (1771-1836) Mūzikas svētki Talsos notiks no 9. līdz 12.aprīlim. Kā ierasts, godā tiks celta tieši vijoļmūzika, tāpēc gaidāms stīgu instrumentu individuālo izpildītāju un ansambļu konkurss.

Tradicionāli svētki notiek arī kādā no Talsu novada muižām vai pilīm. Šoreiz koncerts "Notīs ieaustā pasaule" notiks Strazdes muižā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti