Talsos taps zināmi Starptautiskā akadēmiskās dziedāšanas konkursa laureāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Svētdien Talsos kļūs zināmi Starptautiskā akadēmiskās dziedāšanas konkursa laureātu vārdi - noslēgsies muzikālais notikums, kas Talsos notiek jau no 29.aprīļa. Šāda mēroga bērnu un jauniešu akadēmiskās dziedāšanas un vokālo izpildītāju ansambļu konkurss Latvijā norisinās pirmo reizi.

„Ir ļoti interesanti klausīties jaunos censoņos. Tā ir ļoti vērtīga pieredze bērniem un skolotājiem, arī žūrijai. Ir bērni no citām valstīm, tad var dzirdēt, kā skan latviešu, krievu, azerbaidžāņu bērni,” tā par konkursa norisi stāsta žūrijas pārstāve Antra Jankava, kura ikdienā strādā Rīgas Doma kora skolā un Mūzikas akadēmijā.

Konkurss norisinājās vairākās kārtas un dažādās vecumu grupās. Muzikālā varēšana konkursantiem bija jāparāda, arī dziedot tautasdziesmas.

Katrīna Paula Felsberga no Rīgas Doma kora skolas izdziedāja latviešu tautas dziesmu Jāzepa Vītola apdarē „Tautiešami roku devu”. Starptautiska mēroga konkursā viņa piedalījās pirmo reizi. „Atbildība ir lielāka. Dzirdam un redzam, ka arī konkurence ir liela. Spēcīgi ļaudis sabraukuši. Interesanti paskatīties uz skolām, kā ir citur. Piemēram, iedziedāšanās vingrinājumi atšķiras no citiem. Ļoti interesanta pieredze,” stāsta Felsberga.

Talsu novada Kultūras nodaļas vadītāja Ina Jurkeviča ar gandarījumu stāsta par konkursa norisi savā pilsētā. Konkursu rīko Rīgas Doma kora skola sadarbībā ar Talsu novada pašvaldību, Talsu mūzikas skolu un kultūras nodaļu. Konkursā piedalījās 69 individuālie izpildītāji un četri ansambļi.

„Ir fantastiska sajūta, ka visās vietās skan mūzika, dziesma. Skan dziesma dažādās valodās. Nav jau svarīgākā varbūt vieta, bet to, ka varam kopā dziedāt, viens no otra mācīties, sadraudzēties. Tas ir tas, ko dod šīs konkurss. Arī paši konkursanti var uzdrošināties. Konkurss liek mobilizēties maksimālajam mērķim,” saka Jurkeviča.

Konkursa ietvaros Talsos notika arī meistarklases. Tajā piedalījās dalībnieki no septiņām valstīm – Polijas, Krievijas, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Azerbaidžānas un Baltkrievijas.

Konkursa noslēgumā 3.maijā plkst.12.00 Talsu tautas nama zālē ikviens aicināts apmeklēt konkursa laureātu koncertu un apbalvošanas ceremoniju „...augstajā kalnā!”. Koncertā būs iespējams baudīt Rīgas Doma kora skolas džeza ansambļa vadītājs Tālis Gžibovskis) un konkursa laureātu sniegumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti