«Tallinn Music Week» izziņo šī gada festivāla mūzikas programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tallinā no 28.marta līdz 3.aprīlim astoto reizi norisināsies pilsētas festivāls "Tallinn Music Week" ("Tallinas mūzikas nedēļa". Festivāla programmu šogad veido 237 mākslinieki no 33 valstīm, turklāt Zviedrijas festivāli "Flow" un "Tuska" piedāvās paši savas skatuves.
 

"Tallin Mucis Week" ir kļuvis par ievērojamu Rietumeiropas, Centrāleiropas un Austrumeiropas radošo kopienu tikšanās vietu. Festivāls piesaista mūzikas fanus no visas Skandināvijas un Baltijas.

Šogad festivāla rīkotāji saņēmuši rekordlielu mākslinieku pieteikumu skaitu, proti, 1300 pieteikumus no visas pasaules. No tiem ir izvēlēti 237 mākslinieki no 33 valstīm, starp kuriem 116 ir no Igaunijas, 24 no Zviedrijas, 15 no Dānijas, 14 no Krievijas, 9 no Apvienotās Karalistes, astoņi no Polijas un septiņi no Latvijas. Tālākos reģionus pārstāvēs mūziķi no Marokas, Libānas, Angolas, Austrālijas un ASV.

Trīs dienu mūzikas programma, kas festivālā "Tallinn Muisc Week" izskanēs no 31.marta līdz 2.aprīlim, pārstāvēti vairāki žanri - no avangardam līdz popam, no deju mūzikas līdz metālam. Programma piedāvā arī klasisko un laikmetīgo mūziku, kā arī Zviedrijas festivālu "Flow" un "Tuska" skatuves un kopējo Lielbritānijas zīmola "FatCat Records" un Igaunijas "Üle Heli" festivāla skatuvi.

"Tallin Music Week" mūzikas programmas atklāšanas balle notiks ceturtdien, 31.martā, koncertzālē "Kultuurikatel". Viens no atklāšanas dienas svarīgākajiem notikumiem ir "Turntable Concerto" priekšnesums - tajā apvienojušies Londonā dzīvojošais komponists Gabriels Prokofjevs ar orķestri "Glasperlenspiel Sinfonietta" un "DJ Mr Switch", kurus diriģēs Kristjans Jarvi. Tam sekos Ērika Kopelenda uzstāšanās un kopējais "The Membranes" un Igaunijas sieviešu grupas "Chamber Choir Sireen" koncerts.

Festivāla leģendārā vieta "Voh Krahl" būs mājvieta nebijušai apvienībai - Zviedrijas lielākā metāla festivāla "Tuska" un Igaunijas "Trash Metal Club", kas priecēs ar lieliskiem māksliniekiem - Zviedrijas grupu "Mokoma" un dāņu metālistiem "Helhorse", "Goresoerd", "Talbot" un citiem.

Lielbritānijas "FatCat Records" un Igaunijas "Üle Heli" festivāls Tallinas Melngalvju namā piedāvās laikmetīgo komponistu koncertprogrammas, kā arī folkmūzikas māksliniekus.

Pilns mākslinieku saraksts ir apskatāms "Tallin Music Week" mājaslapā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti