Tallinas Mūzikas nedēļā uzstāsies 237 mūziķi no 33 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mūzikas un urbānās kultūras festivālā "Tallinn Music Week" (TMW), kas šogad jau devīto reizi norisināsies Tallinā no 27. marta līdz 2. aprīlim, uzstāsies 237 mūziķi no 33 valstīm. Lai padarītu programmu daudzveidīgāku, festivāla organizatori ne tikai paplašinājuši pārstāvēto mūzikas žanru klāstu, bet arī parūpējušies par jaunām un interesantām koncertu vietām.

TMW mūzikas programmā pārstāvēts teju ikviens mūzikas žanrs – no jauniem un eksperimentāliem virzieniem līdz popmūzikai, no folkmūzikas līdz elektronikai. Netiek aizmirsts arī par klasiskās mūzikas priekšnesumiem, kā arī smagā metāla cienītājiem.

Šogad festivāla organizatori saņēmuši rekordlielu pieteikumu skaitu – kopumā dalībai festivālā pieteicās 1470 mūziķi no visas pasaules. No tiem atlasītie 237 uzstāsies uz vairāk nekā 30 festivāla skatuvēm. Tās atradīsies gan lielās un plaši pazīstamās Tallinas koncertzālēs, gan mazos restorānos vai pat dzīvokļos.

Starp plaši pazīstamiem māksliniekiem no Igaunijas, Somijas, Krievijas un Lielbritānijas festivāla programmā iekļauti arī mākslinieki no Japānas, Sīrijas un eksotiskās Atlantijas okeāna salas Kaboverdes.

Latviju festivālā pārstāvēs grupa "Židrūns", jaunā un talantīgā Elizabeta Lāce un metāla veterāni "Neglected Fields".

Mūziķi šogad kāps uz jaunām un nebijušām skatuvēm. Viena no spilgtākajām jaunajām koncertvietām ir "Balti Jaam" (Baltijas stacija) vilciena stacija, kas tiks pārvērsta par trīs dienu deju mūzikas maratona mājvietu. Šogad līdzās jau ierastajām koncertu norises vietām pirmo reizi apmeklētāji varēs apmeklēt tādas vēsturiski nozīmīgas un ievērojamas vietas kā Krievu Kultūras centru un Hopnera māju.

Festivāla programma atrodama šeit.

"Tallinn Music Week" (TMW) ir nedēļu garš pilsētvides festivāls, kas izceļ talantu, radošumu, brīvību un toleranci. Šogad tas norisināsies no 27. marta līdz 2. aprīlim un līdzās mūzikas programmai un divu dienu industrijas konferencei apmeklētājiem pieejama arī "City Stage" bezmaksas koncertu programma, labāko restorānu piedāvājums "TMW Tastes", "TMW Arts" mākslas programma un Dizaina tirgus. Mūzikas, zinātnes un sabiedrības jautājumi tiks apspriesti "TMW Talks" programmā, bet "City Space" ietvaros Tallinas ielas tiks pārvērstas par mākslas darbiem.

Festivāla mājaslapā ir pieejamas festivāla biļetes, kas garantē ieeju pasākumu norises vietās un piedāvā restorānu programmas "TMW Tastes" īpašos piedāvājumus. Pieejamas arī TMW delegātu caurlaides, kas ļauj piedalīties mūzikas industrijas konferencē un piedāvā prioritāru ieeju pasākumu norises vietās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti