Tallinas Mūzikas nedēļā Latviju pārstāvēs «Carnival Youth», Chris Noah un Dmitry Distant

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunās mūzikas un kultūras festivāls Tallinas Mūzikas nedēļa (TMW) notiks 25.-29. martā Tallinā. Organizatori izziņojuši šī gada festivāla mūzikas programmu – festivālā uzstāsies 155 mākslinieki no 29 valstīm. Latviju festivālā pārstāvēs grupa “Carnival Youth”, Chris Noah un Dmitry Distant, medijus informē “MOO/music observation organization” pārstāvji.

Tallinas Mūzikas nedēļa šogad notiks 12. reizi. Tā pulcēs mūziķus no visas pasaules, kas pārstāvēs plašu žanru spektru. Pašlaik programmai ir apstiprināti 155 apvienības no 29 valstīm. Visvairāk mūziķu ir no Igaunijas – 74. Tālāk seko Somija ar 13, Krievija ar 11, Kanāda ar sešiem un Lielbritānija ar pieciem māksliniekiem. Pasākuma programmā pārstāvētās arī tālākas valstis, tostarp Jaunzēlande, Ēģipte un Japāna. Kopumā Tallinas Mūzikas nedēļā šogad gaidāmi 24 “šovkeisi” jeb skašu koncerti uz 12 dažādām skatuvēm.

Grupa “Carnival Youth”
Grupa “Carnival Youth”

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, mūzikas programma tiks koncentrēta galvenokārt Telliskivi radošajā kvartālā un ''Port Noblessner'' Tallinas ziemeļos. Jaunas pasākumu norises vietas programmā ir tēlotājmākslas foto centrs “Fotografiska Tallinn”, “Noblessner” Nobela zāle un Kai mākslas centrs. Tallinas Mūzikas nedēļas organizatoris arī aicina pievienoties nedēļas nogales dienas braucieniem uz daudzstāvu rajonu Lasnamē un uz piekrastes pilsētu Paldiski.

Dmitry Distant
Dmitry Distant

Pilna Tallinas Mūzikas nedēļas programma, ieskaitot īpašus pasākumus un bezmaksas koncertus pilsētā, tiks papildināta februārī un martā. Papildus mūzikas festivālam Tallinas Mūzikas nedēļas programmā ietilpst divu dienu konference Igaunijas Mākslas akadēmijā, publiskas sarunas, tematiskas darbnīcas, dienas braucieni un pilsētas brīvdabas koncerti. 

Viena no galvenajām šī gada Tallinas Mūzikas nedēļas tēmām ir ANO Ģenerālās asamblejas rezolūcija par kultūras un radošo industriju lomu ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā. Sadarbībā ar festivāla vadītāju “Telia”, Igaunijas Mākslas akadēmiju un citiem partneriem festivāla rīkotāji apvieno spēkus, lai palielinātu izpratni par ilgtspējīgas attīstības mērķiem.  

Chris Noah
Chris Noah

Plašāka informācija par festivālu un līdz šim izziņoto mākslinieku saraksts pieejams Tallinas Mūzikas nedēļas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti