Pārmijas

Jelgavas bigbenda vadītājs Raitis Ašmanis: Šādu mūziku miegains spēlēt nevar

Pārmijas

Guna Šnē un Tavenera sargājošā maģija

Maigais kautiņš jeb 4 deserta kārtas. Armands Siliņš rīko jau sesto "Sansusī" vakaru Rīgā

Tallinas ielas kvartālā notiks sestais «Sansusī» vakars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tallinas ielas kvartāla kultūrtelpa “Tu jau zini kur” uzņem apgriezienus un piektdien, 17. maijā, aicina uz kārtējo festivāla “Sansusī” mini versiju Rīgā. Kā ierasts – būs kamermūzika, būs performance, kautiņš ar dzejnieku iznācienu un 20 minūšu diskotēka, vēstīja pasākuma organizatori.

Tallinas ielas 10 pagalmā vakars sāksies ar ieeju un pieeju bāriem, kam sekos vokālās kamermūzikas koncerts Olgas Pudovas (koloratūrsoprāns) un pianistes Janas Zubovas izpildījumā. Vēlāk strukturēta improvizācijas performance, ko sniegs Simona Orinska, Arvis Kantiševs un Andrējs Krūmiņš.

Un tad pirmo reizi kautiņš, kurā satiksies viskauslīgākie no mūziķiem – sitaminstrumentālisti! Šarmantā un niansētā Elīna Endzele un enerģiski ritmiskais Elvijs Endelis, kuru starpā ritmiski un dzejas diptihā stāsies Laura Elcere un  Arands Ruģēns. Un, protams, nerimstoša, tomēr cieti noteikta laikā 20 minūšu diskotēka ar Rolandu Kronlaku pie štepseļiem.

Sansusī mazie minifestivāli Rīgā ir jau ierasta lieta. “Šis jau ir sestais gads, un viesi – tie mūziķi, kas festivālā jau viesojušies,” atklāj Armands Siliņš, festivāla "Sansusī" rīkotājs. “Kad rīkojām pirmo “Sansusī” vakaru Rīgā, mums vienkārši bija doma, ka varētu uztaisīt mazu "Sansusī" festivāla esencīti, kas klausītājiem ļautu atkal sajusties kā festivālā vai "iegaršot" to, kas vēl tikai būs. Formāts ir ļoti pateicīgs – četras deserta kārtas, kā reiz kāds to nodēvēja. Tie būs četri dažāda žanra pasākumi vienā vakarā – daudzi šādu formātu sauc par festivāliem, mēs – par “Sansusī” vakaru Rīgā.”

Festivālā “Sansusī” māksliniekiem tiek dota pilna radošā brīvība. “Tas ir viens no pamatakmeņiem, kā mēs runājam ar māksliniekiem – vienmēr sākam ar to, ka māksliniekam piedāvājam izpildīt to, ko viņš grib, to, kas ir viņa sapnis, vai arī to, ko viņš līdz šim nav varējis citur izpildīt,” atklāj Siliņš.

Vai ir kāda noteikta daļa, kas apmeklē gan festivālu, gan katru "Sansusī" pasākumu? “Ir interesanti redzēt jaunus klausītājus, kuriem Rīgas gadījumā ir par vienu barjeru mazāk – nav jābrauc uz Aknīsti. Ir diezgan noteikti, ka “Sansusī” ir savs klausītājs, kas seko līdz tam, bet parādās arī jauni.”

Festivāls Aknīstē notiks no 9. līdz 11. augustam, bet jau no 5. augusta viesi tiek aicināti uz festivāla norises vietu izbaudīt atmosfēru, kur ik vakaru gaidāms kāds notikums – koncerts vai izrāde. Var paņemt atvaļinājumu uz nedēļu, un nodzīvot to “Sansusī” sajūtās. Festivāla kulminācija, protams, ir 9.-11. augusts, no piektdienas līdz svētdienai.”

Biļetes iepriekšpārdošanā par 9 eiro (pie ieejas – 12 eiro; bērniem (ieeja pieaugušo pavadībā) līdz 7 gadu vecumam – par velti, bērniem līdz 14 gadiem – 3 eiro). Ieeja no plkst. 19.00.

Vakaru organizē festivāls “Sansusī”, sadarbības partneris “Tu jau zini kur”, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Sestajā vakarā Rīgā par īpašu cenu – 35 eiro – varēs iegādāties biļetes uz galveno “Sansusī” notikumu – sesto festivālu rezidenču centrā “Susēja”, kurš joprojām notiks otrajā augusta nedēļā. Šī gada festivāla kulminācijas datumi būs no 9. līdz 11. augstam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti