Tallinā izdots Igaunijas latviešu kora «Ziemeļu balsis» koncertieraksts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tallinā izdots Igaunijas latviešu kora „Ziemeļu balsis” koncerta "Mirdz mana dziesma!" ieraksts kompaktdiskā, lsm.lv informē Ārlietu ministrijas pārsdtāvji.

Kora “Ziemeļu balsis”  pirmais atskaites koncerts “Mirdz mana dziesma!” notika prestižā vietā vēsturiskajā Rātslaukumā - Tallinas Skolotāju namā pirms došanās uz XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem.

Latviešu koris tika dibināts nesen - 2012. gada 25. janvārī Tallinā, kordiriģents Ilmārs Millers un koordinatore Ināra Eihenbauma, Latvijas vēstnieka dzīvesbiedre, kas ir šī projekta idejas autore un kura palīdzēja to īstenot. Korī kopīgi ir sapulcēti dziedāt gribētāji, kas vēlas gan izdziedāt latviešu dziesmas, gan neaizmirst latviešu valodu, to mācoties un stiprinot dziedot. Dziedāšanā piedalās arī tie, kas vēlas uzzināt ko vairāk par Latvijas slavenajām kordziedāšanas tradīcijām. Kora mērķis ir sanākt vienkopus, socializēties un arī iespēju robežās uzstāties, popularizējot un atbalstot Latviju. Kā svarīgākais kora 2013. gada mērķis bija dalība Dziesmusvētkos Latvijā.

Kora mēģinājumi notiek Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā Tallinā, un savu iespēju robežās to atbalsta Latvijas vēstniecība Igaunijas Republikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti