«Tallin Music Week» aicina uz pirmo starptautisko dziesmu rakstīšanas nometni Baltijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pilsētvides festivāls "Tallinn Music Week" (TMW), "Music Estonia" un Igaunijas dziesmu konkurss "Eesti Laul" rīko pirmo profesionālo dziesmu rakstīšanas nometni Baltijā 30. un 31.martā.

Nometni vadīs Bens Malens - pieredzējušais zviedru mūzikas izdevējs. Kā norāda nometnes rīkotāji, viņš ļoti priecājas, ka var būt daļa no pašas pirmās dziesmu rakstīšanas nometnes šajā reģionā.

"Zviedru mūziķu un dziesmu autoru panākumi visā pasaulē nav nekāds noslēpums: no ASV topu grāvējiem, kurus sarakstījuši un producējuši Makss Martins un "Shellback", līdz pat zviedru mūzikas invāzijai Japānas un Korejas čartos. Viena no panākumu atslēgām ir sadarbības nozīmīguma atzīšana. Šādas dziesmu rakstīšanas nometnes jau labu laiku ir bijis lielisks veids, kā jaunie censoņi var dibināt kontaktus, pirms spert pirmos lielos soļus starptautiskajā dziesmu rakstīšanas tirgū. Mūsu mērķis ir padarīt Tallinas nometni par aizraujošu tikšanās vietu Igaunijas un starptautiskajiem mūzikas rakstniekiem, kurā var iegūt jaunus draugus un radīt lielisku mūziku," stāsta Bens Malens.

Dziesmu autori un producenti no Igaunijas un tās kaimiņvalstīm ir aicināti pievienoties nometnei. 16 izvēlētiem dziesmu autoriem būs iespēja sadarboties un radīt jaunu mūziku kopā ar astoņiem starptautiskiem profesionāļiem.

Rakstnieki tiks sadalīti astoņās komandās, kurās būs iekļauts viens pieredzējis dziesmu autors (mentors) un divi pazīstami reģionālie rakstnieki. Komandas strādās kopā ar māksliniekiem un nometnē savas dziesmas ierakstīs. Pēc divām darba pilnām dienām (dziesmu rakstīšana, strādāšana, demo ierakstu veidošana) katra komanda prezentēs visas radītās dziesmas "Tallin Muisc Week" konferencē.

Malenam, kurš ir organizējis veiksmīgas nometnes jau vairāk nekā desmit gadus, pievienosies Džūlija Tomsone (Lielbritānija), kura ir strādājusi ar daudziem EDM māksliniekiem (tajā skaitā arī "Grammy" nominēto dīdžeju Tiesto), kā arī "Nordic" popa repertuāra veidotāji Ēriks Šalens, Džoels Isaksons un Oskars Ņūmens.

"Esti Laul" (Igaunijas dziesmu atlases konkurss Eirovīzijai) producents  Marts Normets par nometni ir ļoti gandarīts: "Tā būs eksplozija, kreatīvā eksplozija! Igaunijas mūzikas lauciņš jau var lepoties ar pāris lielām grupām, bet šī nebijusī sadarbības iespēja marta beigās liks satuvināties mūsu dziesmu autoriem un māksliniekiem vēl tuvāk, lai gūtu starptautiskus panākumus."

Pieteikumus dziesmu rakstīšanas nometnei var iesniegt līdz 15.februārim. Plašāka informācija pieejama "Music Estonia" mājaslapā. Pieteikšanās anketa atrodama "Tallin Music Week" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti