Pārmijas

Būs smuki! Uz 95. jubilejas koncertu aicina vecākais vīru koris Latvijā

Pārmijas

Par festivāla "Winterfest" galvenajiem akcentiem stāsta Inna Davidova

Svētki, parūkas, tērpi un grims – "Latvian Sound Quartet" rīko Vīnes balli

Svētki, parūkas, tērpi un grims – «Latvian Sound Quartet» rīko Vīnes balli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

10. novembrī kultūras pilī “Ziemeļblāzma” balles noskaņu varēs izbaudīt koncertprogrammā “Vīnes balle”, kas veidota kā teatrāls uzvedums ar galma atmosfērai raksturīgu atribūtiku – parūkām, tērpiem un grimu. To visu piedāvā "Latvian Sound Quartet" – četras jaunas, brīnišķīgas dāmas, kuras klausītājus valdzina ar atraktīvo priekšnesumu un muzikālajām kvalitātēm. Kvarteta sastāvā muzicē obojiste Jana Zeļenska, vijolniece Līva Plociņa-Janova, čelliste Māra Botmane un pianiste Roksana Tarvide.

Ar ko mūziķēm pašām asociējas jēdziens – Vīnes balle? "Balle Vīnē, manuprāt, cilvēkiem pirmām kārtām asociējas ar 1. janvāri, bet mūsu gadījumā tas ir ieskats senākos laikos, kas ir ne tikai Štrausa laiks, bet nedaudz arī pirms tam – Mocarts, Haidns, arī Bēthovens. Balle Vīnē – nosaukums ir vairāk visaptverošs," skaidro Māra Botmane.

"Ar šo programmu vēlējāmies atiet no ikdienas burzmas, problēmām, pelēkās ikdienas," ansambļa kolēģi papildina Roksana Tarvide.

"Gribējām radīt svētkus mūzikā, lai cilvēkiem, kuri klausīsies, rodas svētku sajūta – lai viņi aizmirst visas problēmas, jo šo programmu viscaur caurstrāvo dzīvesprieks, gaišums – visi skaņdarbi ir ļoti, ļoti pozitīvi. Tāpēc klausītāji, kuri atnāks uz koncertu, to noteikti izjutīs. Svētku sajūtu radīsim arī ar atribūtiku – nebūs tā, ka mēs tikai spēlēsim. Būs mazi pārsteigumi, viss būs kā neliels iestudējums.

"Turklāt visu esam uzņēmušās pašas uz saviem stiprajiem pleciem," smejoties stāsta čelliste.

"Jana, mūsu obojiste, ir ļoti talantīga šuvēja, tad nu viņa mums šo un to sagādājusi," – tā Roksana Tarvide.

Šobrīd plānots, ka klausītāji sēdēs, bet nevienam nav aizliegts dejot. "Mēs tikai priecāsimies!"

Mūziķes atklāj, ka šī nebūšot pirmā balle, ko sarīkojušas: pirmoreiz koncerts izskanējis pērn Aizkrauklē, Skolotāju dienā. Publika bijusi ļoti pateicīga, un visiem klausītājiem pēc koncerta bijis smaids sejā.

Šogad vēl bijis koncerts Koknesē, uz ko atbraucis fanu pulks no Aizkraukles. Bet 22. novembrī gaidāms koncerts arī Ogrē – un tieši ar šo pašu programmu. Tā ir jau iedzīvojusies un dzīvo savu balles dzīvi.

"Mūsu ansamblis ir diezgan netipisks sastāvs, līdz ar to ne visu mēs atskaņosim četratā, lai gan cītīgākie spēlēs visus skaņdarbus," jautri nosaka Māra Botmane.

Mūziķes vēl uzsver, ka uz koncertu tiek gaidīti arī bērni – galu galā, tas būs teatrāls iestudējums, pēc kura mazās dāmas, piemēram, varēs fotografēties un izlikties par princesēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti