Dzimuši Rīgā

G.Krēmers projektā "Dzimuši Rīgā"

Dzimuši Rīgā

Tiekamies koncertā "Dzimuši Rīgā"!

Koncerts "Dzimuši Rīgā" jau šovakar LTV1

Svētdien vakarā – grandiozs «Dzimuši Rīgā» koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Skvērā pie Latvijas Nacionālās operas svētdienas vakarā notiks viens no šā gada iespaidīgākajiem klasiskās mūzikas koncertiem „Dzimuši Rīgā”. Tajā uz vienas skatuves tiksies pasaulē slavenākie mūziķi, kuru saknes meklējamas Rīgā. 

Viņu vidū būs Maija Kovaļevska, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Baiba Skride, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un citi. Zvaigžņu plejādi papildinās orķestris „Kremerata Baltica”, Latvijas Radio koris un Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais, kā arī īpaši šim projektam izveidots orķestris ar mūziķiem, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros.

Koncertu tiešraidē varēs redzēt Latvijas Televīzijā, bet to translēs arī televīzijas kanāli visā Eiropā, tostarp prestižākais Eiropas kultūras telekanāls ARTE.

Koncerta mākslinieciskās padomes locekle Gunda Vaivode  stāsta, ka koncertam būs miljonu auditorija, par kuru domājot arī veidota koncerta programma, bet tāpat  bija svarīgas arī pašu „vaininieku” – Rīgā dzimušo mūziķu vēlmes, protams, ka gribējās parādīt savu mūzikas kultūru, tāpēc seši no 16 darbiem būs latviešu komponistu skaņdarbi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti