Svētdien startē LTV unikālais šovs «Radīti mūzikai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien Latvijas Televīzijā sāksies jauns šovs „Radīti mūzikai”, kurš  ir unikāls ar to, ka tā pamatā būs klasiskā mūzika, kas ir nebijis pavērsiens Latvijas televīzijas šovu vēsturē.

Šova dalībnieki būs astoņi topošie mūziķi, kurus ekspertu žūrija izraudzījās no 30 pretendentiem. Jaunie mūziķi šovā ne tikai sacentīsies muzicējot, bet savas personības atklās ļoti dažādās situācijās.

Šova mērķis ir popularizēt klasisko mūziku, kā arī veicināt talantīgu Latvijas jauniešu izaugsmi.

Šovu veidot iedvesmojis līdzīgs raidījums Igaunijā, kam rit jau otrā sezona un kas iemantojis ļoti lielu skatītāju atzinību.  

Startējot konkursa atlasē, jaunieši no visas Latvijas gan muzicēja, gan atbildēja uz žūrijas jautājumiem, arī tādējādi atklājot savas personības. No 30 pretendentiem žūrija izraudzījās astoņus ļoti spilgtus konkursantus, kuri tagad Latvijas Televīzijā sacentīsies šovā „Radīti mūzikai”. Izvēle par labu tieši šiem astoņiem bijusi ļoti grūta - atzīst viens no žūrijas pārstāvjiem, „Latvijas Koncertu” vadītājs Guntars Ķirsis.

 „Mēs tiešām ļoti, ļoti rūpīgi strādājām. Beigās žūrija gandrīz sakāvās savā starpā, jo tiešām bija ārkārtīgi grūti pieņemt lēmumu un atlasīt astoņus dalībniekus. Es ļoti ceru, ka šī piedalīšanās raidījumā viņiem tiešām pavērs dzīvē jaunas iespējas, jo televīzijai ir milzīgs spēks un ar televīzijas palīdzību cilvēki var ļoti labi parādīt to, ko viņi īsti spēj,” atklāj Ķirsis.

Par uzvaru šovā „Radīti mūzikai” sacentīsies divi pianisti, divi sitaminstrumentālisti, vijolniece, čellists, tubas spēlētājs un dziedātāja.

Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte  akcentē, ka šovs „Radīti mūzikai” piedāvās ne tik ierastu skatījumu uz klasisko mūziku un tās interpretiem.

 „Mēs mēģināsim rādīt nevis klasisku redzējumu par klasiskās mūzikas izpildītājiem, bet mēs rādīsim šos jauniešus tādus, kādi viņi ir. Tik forši, svaigi, domājoši un nenoslīpēti. Nevis kostīmos ģērbtus, mazliet pingvīnveidīgus cilvēkus. Tas ir tas, kā mēs šo projektu redzam,” skaidro Belte.

Šovs būs veidots tā, lai jaunieši savas personības spētu atklāt ļoti daudzpusīgi. Līdzās akadēmiskai muzicēšanai viņiem tiks uzdoti arī dažādi piņķerīgi un negaidīti uzdevumi, piemēram, savaldzināt cilvēkus, spēlējot vai dziedot uz ielas.   

 „Ļoti daudz uzdevumu būs ārpus televīzijas un Spīķeru studijas, kas notiks pilsētā un kur būs jāparāda, cik tu esi atraktīvs, kā tu spēj komunicēt, kā tu spēj atrast domubiedrus. Mēs darīsim pilnīgi visu, lai Latvijas skatītāji atcerētos šo jauniešu vārdus ne tikai šova laikā, bet arī pēc tam,” uzsver Latvijas Televīzijas satura redaktore  Jana Semjonova.

Šovam „Radīti mūzikai” Latvijas Televīziju iedvesmojis līdzīgs raidījums Igaunijā, kam šobrīd rit jau otrā sezona, un kas Igaunijā kļuvis ļoti populārs. Astoņu raidījuma dalībnieku sacensība būs skatāma sešos svētdienu vakaros, viņu veikumu vērtēs gan žūrijas eksperti, gan  raidījuma skatītāji telefonbalsojumā.

Šova uzvarētājus noslēgumā gaida divas galvenās balvas. Viena no tām būs vienreizēja stipendija 1000 eiro apmērā sevis muzikālai pilnveidošanai, bet otra - iespēja uzstāties kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri Dzintaru koncertzāles atklāšanas koncertā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti