Rīta Panorāma

Riga Jazz Stage 2019 – starptautiskā konkursā satiekas divdesmit seši jaunie džezisti

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Intu Palkavnieci

Intervija ar Jāni Lūsēnu, Anci Krauzi un Zigfrīdu Muktupāvelu

Svētdien Liepājā izskanēs Jāņa Lūsēna 60. gadu jubilejas kulminācijas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jāņa Lūsēna 60 gadu jubilejas koncerti jau pulcējuši komponista talanta cienītājus trīs pārpildītos koncertos Rīgā un Rēzeknē, bet 7. aprīlī, tieši komponista dzimšanas dienā, gaidāms kulminācijas koncerts Liepājas Olimpiskā centra hallē.

Koncerta pirmajā daļā skan Jāņa Lūsēna komponētā teātra mūzika. Kā sarunā ar raidījumu "Rīta Panorāma" norādīja pats komponists, pirmā daļa esot diezgan gara, jo bijis grūti kaut ko atstāt ārpus jubilejas koncerta programmas – tajā iekļauti skaņdarbi no izrādēm “Kaupēn, mans mīļais”, “Agrā rūsa”, “Sfinksa”, “Neglītais pīlēns, “Indriķa hronikas” utt.

Otrā daļa esot balstīta uz populārajiem gabaliem, un ar to atlasi Lūsēnam palīdzējuši draugi un producenti. “Pašam ir ļoti grūti to visu salikt, man varbūt prasītos pilnīgi kaut kas cits,” atzina komponists.

Lūsēns arī pastāstīja, ka jau 34 gadus muzicē kopā ar Zigfrīdu Muktupāvelu, norādot, ka Muktupāvels karjeru ir sācis kā vijolnieks un dziedāt sācis tikai nejaušības dēļ. Savukārt dziedātāja Ance Krauze ar Jāni Lūsēnu sākusi sadarboties, uzstājoties Liepājas teātra izrādē “Kaupēn, mans mīļais”. 

Jubilejas koncertos piedalīsies arī Igo, Kristīne Zadovska, Marija Naumova, Aija Andrejeva, Ingus Pētersons, Andris Ērglis un vēl ļoti daudzi citi mūziķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti