Sv.Pētera baznīcā uzstāsies Longailendas koncertkoris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā 16.jūlijā plkst.18 ar mīlestības tēmai veltītu programmu uzstāsies Longailendas koncertkoris (Long Island Symphonic Choral Association) diriģenta Tomasa Šmita vadībā.

Šovasar Rīgā un Latvijā skanējušas vairāku Amerikas pilsētu koru balsis, bet Longailendas koncertkoris piedāvās no citiem koriem atšķirīgu programmu – tajā būs tikai divi opusi, kurus vieno mīlestības tēma. Viesi dziedās par mīlestību, kas dara mūs labākus un paceļ pāri ikdienas grūtībām, tāpēc šī būs skaista, muzikāla un vitāla dāvana, kas vieno kontinentus.

Johannesa Brāmsa “Valši mīlasdziesmas” (Liebeslieder Walzer) korim un klavierēm četrrocīgi oriģinālā komponēti vokālajam kvartetam ad libitum un klavierēm četrrocīgi – kā tipisks mājas muzicēšanas paraugs saviesīgai gaisotnei draugu lokā. Taču komponists pieļāvis arī brīvas iespējas darbu atskaņot gan tikai klavierēm, gan arī izvērst līdz kora skanīgumam.

Otra skaņdarba “Mīlas gadskārtas” (Seasons of Love / American Liebeslieder) autors ir kora dibinātāja Gregs Smits. Viņš kori dibinājis 1968.gadā un vadījis līdz pat 2009.gadam, kad tā vadību pārņēma diriģents Tomass Šmits, kura vadībā koris muzicēs Rīgā. Tomass Šmits ir mūziķis ar daudzpusīgu izglītību, vairākiem akadēmiskajiem grādiem un lielu pieredzi gan garīgās, gan laicīgās mūzikas laukā.

Longailendas koncertkoris uzstāsies kopā ar koncertmeistariem Irēnu Kimu un Mailsu Mesikotu, kā arī ar solisti Vivjēnu Grizli Žabēru.          

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti