Sv.Jēkaba katedrālē skanēs Mocarta Rekviēms

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

27.augustā plkst.12.30 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē Zemessardzes orķestris un Zemessardzes koris Stars muzicēs diriģenta virsleitnanta Anda Kareļa vadībā, informē orķestra pārstāvji.

Staļinisma un nacisma upuru piemiņai tiks atskaņots Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms. Solisti: Annija Ādamsone – soprāns, Santa Blāķe – alts, Dainis Geidmanis – tenors, Endijs Endelis – bass.

Zemessardzes orķestrī un bigbendā muzicē pamatā jaunieši, kas ir profesionāli mūziķi vai topošie profesionāļi. To uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ceremoniju muzikālā noformēšana. Šo pastāvēšanas gadu laikā Zemessardzes orķestris ir piedalījies arī dažādu pilsētu svētkos un sabiedriskos pasākumos, piemēram, Tēvu diena, Krūts veselības atbalsta gājiens Rīgā, Valsts asinsdonoru centra rīkotie pasākumi, kā arī ir Grand Prix ieguvējs pūtēju orķestru konkursos Cēsu Kauss 2014 un 2015 un 1.vietas ieguvējs Lietuvas atklātajā pūtēju orķestru čempionātā Šauļos 2016.gadā. Zemessardzes orķestris ir atbalstījis arī XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi.

Zemessardzes jauktais koris Stars ir augsta līmeņa pieredzējušu amatieru un profesionālu dziedātāju vienība. Tā misija ir rūpēties par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus. Zemessardzes kora diriģents ir Ārijs Šķepasts.

Ieeja koncertā – bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti