Panorāma

Latvijai savs stends Londonas grāmatu tirgū

Panorāma

Līdz 2023. gadam slēdz maršrutu Rīga-Stokholma

Sv. Pāvila baznīcā muzikāls maratons "Māskla pret karu"

Sv. Pāvila baznīcā skan ērģeles un klasiskā mūzika Ukrainas atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Septiņu stundu garumā Rīgas Svētā Pāvila baznīcā skan ērģeles un klasiskā mūzika Ukrainas atbalstam. Šāds klasiskās mūzikas labdarības maratons “Māksla pret karu” Rīgā notiek pirmo reizi. Koncertā vairāk nekā 20 mūziķi atskaņo Baha, Mocarta, Grīga un citu komponistu skaņdarbus. Visi ienākumi būs labdarībai – mantu savākšanai un nogādei Ukrainas bēgļiem.

Ar Ukrainas valsts himnu Rīgas Svētā Pāvila baznīcā tika dots starts septiņu stundu garam labdarības mūzikas maratonam “Māksla pret karu”. Koncertu organizē biedrība “Jaunie latvieši”, ko veido grupa ārvalstu pilsoņu, kuriem Latvijā ir uzturēšanās atļaujas un kuri atklāti nosoda karu Ukrainā.

“Mēs dzīvojam Latvijā jau gandrīz desmit gadus. Tās ir mūsu jaunās mājas, un mums patīk domāt, ka mēs esam integrēti,” sacīja biedrības “Jaunie latvieši” pārstāve Irina Krilova.

Sākumā caur paziņām uzrunāti daži mūziķi, kas koncerta ideju padevuši no mutes mutē tālāk paziņām un kolēģiem. Atsaucība bijusi ļoti liela, un koncerta mākslinieku saraksts gana plašs – vairāk nekā 20 mākslinieki.

Koncerta laikā saziedotie līdzekļi nonāks īpašā fondā, kas vāc un nogādā ziedojumus Ukrainas atbalstam. Un atbalstīt var, gan apmeklējot koncertu, gan iegādājoties amatnieku darinājumus, kas veidoti īpaši šim mērķim.

“Mums ļoti sāp, ka tur bērni un visi ļoti cieš. Nu es nevaru [parunāt] par šo...” ar asarām acīs sacīja apmeklētāja Olga.

Aizkustinoši skanēja baznīcas ērģeles, mierpilni skanēja klasiskā mūzika, un cilvēki aizlūdza par tiem, kas ir Ukrainā. Starp pirmajiem, kas uzstājās, arī baroka un senās mūzikas soliste Monta Martinsone.

“Es nedomājot piekritu piedalīties šajā pasākumā, jo, man šķiet – šis ir tāds laiks, kad katram no mums ir iespēja parādīt savu cilvēcību un katram no mums ir jāmēģina palīdzēt, kā vien mēs varam. Un mūsu, mākslinieku, veids, kā mēs varam palīdzēt, ir ar savu darbu, ar savām balsīm,” sacīja Martinsone.

Koncerta noslēgumā baznīcā iededz tūkstošiem sveču kā piemiņu kara upuriem Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti