«Sus Dungo» piedāvā īsfilmas «Paldies, vecais» tituldziesmu «Gaidi mani»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Grupa "Sus Dungo" piedāvā dziesmu "Gaidi mani" - tituldziesmu, kas sarakstīta Latvijas Kultūras akadēmijas absolventa Pētera Rozīša režisētai īsfilmai "Paldies, vecais" (2016). Filmas režisors P. Rozītis, vēloties savai melnajai komēdijai "gaišu" oriģinālmūziku, uzrunājis grupas "Sus Dungo" dalībnieces, kā rezultātā radās mākslinieku sadarbība.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kā pirmais jokojoties tapa dziesmas lipīgais piedziedājums, ko grupas akordeoniste Liene Grosa nospēlēja grupas dalībniecēm kādā no Latvijas Nacionālā teātra "Kabarē" izrādes starplaikiem, kurā grupa pārstāvēja orķestra lomu. Neatkarīgi no piedziedājuma diezgan ātri pēc īsfilmas noskatīšanās grupas flautiste Elizabete Balčus sarakstīja tekstu un mūziku dziesmas pantiņiem. Saliekot idejas kopā, radās dziesma, kuru tālāk visas grupas dalībnieces kopīgi aranžēja ar sev pieejamo instrumentu  klāstu. Kopā spēlējot, attīstījās vienkārša, enerģiska un pozitīva filmas tituldziesma, kas bija galvenie uzstādījumi no režisora puses. Dziesma tālāk diezgan raiti tika ieskaņota "Ierakstu mājā" sadarbībā ar Jāni Eglīti. Dziesmas māsters tapis Austrālijā, sadarbībā ar Benu Lustigu.

Sadarbībā ar filmas režisoru Pēteri Rozīti 2016.gada vasarā tapa arī dziesmas videoklips, kurā piedalās pašas "Sus Dungo" dalībnieces. Tāpat videoklipā ir iekļautas arī ainas no īsfilmas. Videoklips tapis vietās, kur tika filmēta pati īsfilma, melnās komēdijas žanram kontrastējot ar "Sus Dungo" meiteņu košo rotaļīgumu.

Īsfilma "Paldies, vecais" ir Latvijas Kultūras akadēmijas absolventa Pētera Rozīša melnā komēdija, kas stāsta par apņēmības pilna puiša centieniem atgūt aizdoto naudu ceļojumam pie mīļotās. Filma stāsta par to, kā brīžam tiecamies pēc kā ļoti svarīga, bet, kad to iegūstam, vairs nezinām kāpēc. Filma ir jautrs piedzīvojums, kur pārpratumi mijas ar sāpēm, kas mūs atsvešina no ikdienas, bet tajā pašā laikā atgādina, ka visi esam dzīvi. Īsfilma nominēta arī "Lielā Kristapa 2016" balvai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti