Rīta Panorāma

Intervija ar Erīnu Elizabeti Reņģi par neformālo konferenci "Rosinātava"

Rīta Panorāma

Iedzīvotāji gatavojas piketēt par Limbažu novada nedalāmību. Telefonsaruna ar Diānu Zaļupi

Konkursa "Supernova 2020" finālisti - grupa "Bad Habits"

«Supernova» finālisti «Bad Habits»: Mūsu lielākā kvalitāte ir dziesma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" šogad piedalās deviņi finālisti. Portālā LSM.lv piedāvājam iepazīties ar katru no viņiem. Pirmie: grupa "Bad Habits", kas konkursā piedalās ar dziesmu "Sail with you".

Grupā "Bad Habits" spēlē četri dalībnieki: Jānis Līde (elektriskā ģitāra), Normans Bārbals (sitamie instrumenti/bungas), Mārtiņš Balodis (vokāls/ģitāra/ermoņikas) un Kristaps Grīnbergs (basģitāra). 2019. gada martā grupa izdeva savu debijas albumu "Bad Habits", muzikālo iedvesmu gūstot no tādiem stiliem kā rokenrols, kantrī, blūzs, roks. Mūziķi savas dziesmas papildinājuši arī ar smalku elektroniskās mūzikas pieskārienu. Dziesma "Great White Night" ir viens no albuma pazīstamākajiem singliem.

Konkursā "Supernova 2020" grupa piedalās ar dziesmu "Sail with you" – kuras stāstu atklāj Mārtiņš Balodis, dziesmas vārdu autors: "Rakstot dziesmu, par pamatu īgnajam un vecajam vīram izmantoju savu vectēvu, kurš vienmēr ir atgādinājums un vislabākais piemērs tam, ka varam dzīvot saticīgi, ar cieņu un mīlestību. Un vienmēr liek atcerēties – ja ir kāds mājās, kas tevi gaida ik vakaru pārnākot – novērtē to!"

Uz "Supernova 2020" finālistiem domātajiem ekspresjautājumiem grupa "Bad Habits", atrodot kopsaucēju no visu dalībnieku atšķirīgajiem viedokļiem, atbild vienoti. Domas dalās vien pēdējā jautājumā.

 

Kāda, jūsuprāt, ir mūsdienu eklektiskajā laikā radītā popmūzika?
 

Popmūzika un popkultūra jebkurā laikā ir bijis precīzs laika atspoguļojums, būtībā – spogulis. Ja eklektisks ir laiks, tad tāda ir arī popmūzika. Teiktu – tā ir demokrātiska. Ar to es domāju tapšanas procesu – veikt ierakstus, mēģināt iegūt klausītāju auditoriju ir daudz vieglāk nekā pirms 50 gadiem. Tehnoloģijas strādā mākslinieku labā. Tā [mūzika] arī radīta, lai ar to pelnītu, bieži nedomājot par to, kā tā izklausās, tādēļ bieži dziesmas ir bez izteiktas individualitātes un personības.

Mūsdienu popmūzika bieži ir ļoti vienveidīga, paredzama un dažkārt nedzīva. Ja kāda no dziesmām ir pasaules hits, tad pēc laika visas jaunās būs ļoti līdzīgas. Protams, ir arī izņēmumi!

Skatoties uz "Supernova 2020" finālu, kādas uz kopējā fona ir "Bad Habits" lielākās kvalitātes?

Mūsu lielākā kvalitāte ir dziesma, tās stāsts, nestandarta skanējums un patiesums. Mēs noteikti izceltu dziesmas vēstījumu un kopējo skanējumu. "Bad Habits" necenšas izcelt indivīdu – solo mākslinieku, mēs strādājam dziesmas labā.

Ja drīkst teikt – kalpojam dziesmai!

Kura būtu tā dziesma, kuru varētu nodziedāt un arī dziedātu 3.00 naktī? Vai arī, kas ir tā "Bad Habits" nerakstītā himna, kas glābs jebkurā situācijā?

Šobrīd tā ir dziesma "Sail with you" mūsu pašu izpildījumā.

Tā pieceļ 3.00 naktī – zemapziņā griežas uz riņķi vien un joprojām neapnīk.

Runājot par "Bad Habits" himnu – mums tādas nav, taču no sākta gala, kopš spēlējam, vienmēr ar iztaisnotu mugurkaulu un emocionālu pacilātību izpildām Džonija Keša (Johnny Cash) "Folsom Prison Blues" – dziesmas teksts, nostāja, dumpinieciskums noteikti iespaido arī mūsu daiļradi!

Kas ir jūsu iepriekšējo gadu Eirovīzijas favorītdziesma  - Latvijas un pasaules mērogā?

Kristaps Grībergs: Latvijas mērogā prātā palikusi "Triānas parka" dziesma "Line".

Māriņš Balodis: Man pēdējo reizi zosādu raisīja mūsu pašas Aminatas dziesma "Love Injected", bet globāli prātā palikusi "The Common Linnets" ar dziesmu "Calm After The Storm", tas, iespējams, tādēļ, ka šis žanrs mums ir ļoti tuvs.

Normans Bārbals: Visspilgtāk man atmiņā palikusi "Lordi" dziesma "Hard Rock Hallelujah".

Jānis Līde: Salvadors Sobrals (Salvador Sobral) ar dziesmu "Amar Pelos Dois", kas uzvarēja 2017. gada ESC konkursā. Kad viņš šo dziesmu dziedāja, mana pasaule uz brīdi apstājās! Bija sajūta, ka dziesmas laikā neelpoju – kas tāds sen ar mani nebija noticis!

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

8. februārī norisināsies autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020"  fināls, ko tiešraidē varēs vērot kanālā LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā šogad sacenšas deviņi dalībnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti