Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Par nelaimes gadījumiem jūrā jāzvana pa tālruni 115

Jaunā madoniešu grupa "Četri vienā" piesaka pirmo singlu

«SuperMikrofona» uzvarētāji piesaka pirmo singlu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Klausītāju vērtēšanai savu pirmo singlu „Glezna” nodod "MicRec" rīkotā jauno talantu konkursa “SuperMikrofons” uzvarētāji - grupa "Četri vienā" no Madonas.

Konkursa “SuperMikrofons” uzvarētājs tika noskaidrots 15. maijā Spīķeru koncertzālē. Grupa “Četri vienā” ieguva galveno balvu – tiesības piedalīties "MicRec" jubilejas lielkoncertā “20 gadi latviešu mūzikā”, kas notiks "Arēnā Rīga" 9. novembrī, un papildus iespēju noslēgt vienas dziesmas ieraksta un promocijas līgumu 1000 eiro vērtībā.

"Mēs redzam un dzirdam, ka kompozicionāli tas ir būvēts jau pamatīgi. Tas nav nejauši, ko viņi dara. Tas ir pārdomāts un tajā pašā laikā brīvs un gaišs," stāsta mūziķis, dzejnieks un konkursa žūrijas pārstāvis Guntars Račs. "Un tas gaišums, kas no viņiem staro, ir tas, kā ļoti, ļoti pietrūkst, jo mums ir daudz mākslinieku, kas savā ziņā ir depresīvi."

Grupa gan atlases kārtā, gan finālā izpildīja grupas dalībnieces Ilzes Rijnieces sarakstīto dziesmu “Glezna”, iegūstot skatītāju un žūrijas simpātijas. Šo dziesmu grupa izvēlējās arī kā savu pirmo singlu, ko piedāvāt plašākai publikai.

"Es iedvesmojos no saviem vecvecākiem, kuri kopā ir jau ļoti ilgi," saka dziesmas autore Ilze Rijniece. Viņa studē J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un kļūs par mūzikas pedagoģi, taču viņai patīk arī gleznot.

Instrumentu salikums grupā bijis nejaušs, jo konkursam iznācis gatavoties strauji. Diāna Anna Zaharova studē Mūzikas akadēmijā alta vijoles spēli, bet Didzim Melderim ģitāra ir aizraušanās, viņš mācās Lauksaimniecības akadēmijā agronomiju. Ceturtais domubiedrs grupā ir perkusionists Valters Gotlaufs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti