Kultūras ziņas

Izstāde "TOGETHER 2015" porcelāna muzejā

Kultūras ziņas

Dziesmu un deju svētku atskaņas

Pirmie secinājumi pēc "Summer Sound"

«Summer Sound» pirmajā dienā apmeklēja 15 tūkstoši cilvēku, otrajā - vairāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Svētdienas, 12.jūlija, pēcpusdienā veidojas lieli sastrēgumi uz autoceļa Liepāja - Rīga, kur satiksmi apgrūtina remontdarbi. Satiksmes intensitāti, visticamāk, palielināja cilvēki, kuri atgriežas mājup no "LMT Summer Sound 2015" festivāla. Neskatoties uz sliktajiem laikapstākļiem, festivālu pirmajā dienā apmeklēja apmēram 15 000 cilvēku, otrajā - vēl vairāk. Kopumā festivāls tika aizvadīts mierīgi, bez nopietniem negadījumiem.

Kā vēstīts, "Summer Sound" festivāls slikto laikapstākļu dēļ pirmajā dienā iesākās ar tehniskiem sarežģījumiem. Īpašajiem viesiem - somu grupai "Apocalyptica" - nācās nomainīt uzstāšanās vietu, jo pludmales skatuvei stiprā vēja dēļ bīstami pietuvojās jūra. Lai redzētu šo grupu, uz Liepāju bija ieradušies daudzi viesi no citām valstīm.

Pagājušajā gadā, festivālam noslēdzoties, daļai apmeklētāju un Liepājas pašvaldībai vērtējums par tā norisi un organizatoru darbu bija gana neapmierinošs. Taču šogad festivāla rīkotāji uzskata, ka ir atraduši savu īsto mērķauditoriju, piedāvājot arī plašāku dienas programmu.

"Auditorija ir 25 gadi un uz augšu. Kā jau, pastaigājot pa teritoriju, var redzēt, ir arī daudzi vecāka gadagājuma cilvēki, ir ģimenes ar bērniem, kas mūs ļoti iepriecina. Apmeklētāji ir visāda vecuma, un tas jau ir tikai labi. Tas nozīmē, ka mēs esam trāpijuši desmitniekā," norāda "Summer Sound" sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Pabērza.

"Mani vilināja tas, ka šogad šeit ir daudz latviešu mākslinieku, tāpēc es arī atbraucu," saka festivāla apmeklētāja Solvita. Savukārt Raitis un Inga norāda: "Mēs te braucam katru gadu, te vienkārši ir forši. Visādas balvas, atrakcijas. Varbūt šoreiz laiks bišķīt ne tā, bet viss ir super!" "Kas ir tas āķis šim festivālam? - ir taču vēl vesels birums! Manuprāt, tā vēsture, kā te ir bijis. Slava festivālam, kas liek atgriezties visu laiku, meklējot to pašu, kas kādreiz ir bijis," vērtē Edgars.

Precīza informācija par kopējo festivāla apmeklētāju skaitu un ienākumiem tiks apkopota nākamās nedēļas laikā, tikmēr Valsts policija (VP) ziņo, ka lieli incidenti festivāla laikā šogad netika novēroti.

"Ir uzsāktas vairākas lietvedības par narkotisko vielu glabāšanu, kopskaitā septiņas. Astoņiem pasākuma dalībniekiem vēl konstatēta nav, bet ir veiktas ekspertīzes uz aizdomu pamatu par atrašanos narkotisko vielu ietekmē. Astoņiem nepilngadīgajiem sastādīti administratīvie pārkāpumu protokoli par atrašanos alkoholisko dzērienu ietekmē," stāsta Ingus Ukstiņš, VP Kurzemes reģionālās pārvaldes Liepājas iecirkņa Kārtības policijas priekšnieks.

Pāris apmeklētāju savā starpā arī izvicinājuši dūres, taču smagas traumas nevienam nav nodarītas. Pieķerti arī trīs autovadītāji, kuri sēdušies pie stūres reibumā.

Abas pasākuma dienas un arī pēc festivāla policija pastiprināti uzraudzīja sabiedrisko kārtību un drošību. Bija arī piesaistīti kinologi ar suņiem, kas palīdzēja atrast aizliegtās vielas.

Festivāla rīkotāji jau pauduši pārliecību, ka "Summer Sound" Liepāju pieskandinās arī nākamgad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti