«Summer Sound» festivāla programmu papildina pašmāju mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Festivāla "LMT Summer Sound 2014" mūziķu sarakstu papildinājuši aktuāli pašmāju mākslinieki - 11. un 12.jūlijā Liepājā apmeklētājus priecēs rokmūziķis Ivo Fomins, mūzikas apvienība "Carnival Youth", hip-hop mākslinieks Pikaso, grupas "Laika suns", "Rīgas modes", "Neon Saturdays", "The Velvet Supernova" un "Audience Killers".

Liepājnieks Ivo Fomina ne reizi vien atzīts par labāko smagā roka vokālu Latvijā. Fomins mūzikā darbojas kopš 80.gadiem, bet solodarbību uzsāka vien pirms astoņiem gadiem. Nupat noslēgusies Fomina pavasara akustiskā koncertturneja "Putni bez spārniem".

Grupa "Carnival Youth" izveidota 2011.gadā un šogad spērusi pirmos soļus ārpus Latvijas, uzstājoties Lielbritānijas festivālā "The Great Escape". Grupa atzīta par vienu no perspektīvākajām pašmāju mūziķu apvienībām. "Carnival Youth" nupat izdevusi debijas minialbumu "Never Have Enough".

Arī elektropopa mūziķu trio "Audience Killers" šogad piedalījās prestižajā "The Great Escape" festivālā. Grupa aizvien aktīvāk iekaro arī Ziemeļeiropas tirgu. "Audience Killers" uzsver - viņu mūzika nav nekāds disko, bet gan sintī-pops un dance-roks.

Festivālā "LMT Summer Sound" uzstāsies vairāki Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas laureāti, tostarp hip-hop žanra mākslinieks Pikaso. Pagājušajā gadā Pikaso izdotais debijas albums "Satikšanās vietu mainīt nedrīkst" saņēma "Zelta mikrofonu" kā labākais 2013.gada hip-hop albums.

Arī britpopa grupa "Laika suns" pērn izdeva savu debijas albumu "Nakts karalis". Šobrīd grupa strādā pie sava jaunā studijas albuma un nesen raidstacijās sāka skanēt pirmais tā vēstnesis - kompozīcija "Ir jau vēls". Grupā ir apvienojušies jau pieredzējuši mūziķi no vairākiem pazīstamiem ansambļiem: Arnis Račinskis ("Mofo", "Kuba"), Kārlis Strūbergs ("Momend") un Pēteris Lunde ("The Sound Poets", "Pienvedēja piedzīvojumi").

Grupas "The Velvet Supernova" izpildījumu raksturo 90.gadu alternatīvā roka, elektronikas un akustiskā ambienta skanējums. Grupa sola enerģisku uzstāšanos un aktīvu komunikāciju ar publiku.

Grupa "Rīgas modes" (agrāk - "Komjaunatne") savu pašreizējo nosaukumu ieguvusi neilgi pirms sava debijas albuma iznākšanas. Līdz ar nosaukuma maiņu mūziķu sastāvs un mūzikas stils nav mainījies. "Rīgas modes" izpilda dziesmas latviešu valodā, kuru iedvesmas avots ir Lielbritānijas ģitārmūzikas klasika un tādas leģendas kā Viktors Cojs.

"Neon Saturdays" spēlē pozitīvu roku. Grupas skanējumā dzirdama indie, poproka un alternatīvas mūzikas žanru mijiedarbība. Martā iznākušais debijas albums sākotnēji popularizēts Lielbritānijā, kur grupa koncertējusi, bet vasarā tas būs dzirdams "LMT Summer Sound".

Kā vēstīts, festivāls "LMT Summer Sound 2014" norisināsies 11. un 12. jūlijā Liepājā, Jūrmalas parkā un pludmalē. Festivāla galvenie mākslinieki šogad būs britu elektropopa karaļi "Pet Shop Boys", viens no ietekmīgākajiem britu producentiem "Naughty Boy", kā arī pašmāju dziedātājs Dons un hiphopa izpildītājs Gacho.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti