Šūberta un Mālera simfonijas Rīgā diriģē Daniels Hārdings

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) svētdienas vakarā pirmo reizi Latvijā uzstāsies Londonas Simfoniskais orķestris, kas jau vairāk nekā pusgadsimtu ir viens no vadošajiem orķestriem pasaulē. Īpašais koncerts noslēgs  mākslas festivālu “Tete-a-Tete”.

Galvenā viesdiriģenta Daniela Hārdinga vadībā izcilais kolektīvs spēlēs divus romantisma perioda šedevrus - Franča Šūberta 8. simfoniju un Gustava Mālera 1. simfoniju.

„Protams, mums Latvijā ir jābūt lepniem, ka pie mums beidzot sāk braukt pasaules vadošie orķestri. Londonas simfoniskais orķestris ir viens no tādiem kolektīviem, par kura vieskoncertiem tiešām ir ļoti jāpriecājas. Kolektīvs slavens gan ar to, ka tam ir ļoti liela ierakstu kolekcija, gan ar to, ka strādā ļoti dažādos žanros - gan ar klasisko mūziku, gan populāru filmu mūziku. Viņi ir ļoti mūsdienīgi, aktīvi un enerģiski,”  stāsta muzikoloģe Inga Vasiļjeva.

Londonas simfoniskā orķestra mājvieta ir slavenais „Barbican” mākslas centrs Londonā. Orķestris sniedz ap 140 koncertiem gadā, vienlīdz bieži koncertējot gan Londonā, gan visā pasaulē.

Plašāka informācija par orķestri Londonas simfoniskā orķestra mājas lapā: http://lso.co.uk/.

Londonas Simfoniskā orķestra vieskoncertu LNO rīko sadarbībā ar Lietuvas Nacionālo Operas un baleta teātri. Koncertu atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds mākslas festivāla „Tete-a-Tete” ietvaros un nodibinājums „Rīga 2014”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti