«Stūrī zēvele» laiž klajā videoklipu ar Elīnu Vasku un Reini Briedi galvenajās lomās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Klajā nācis grupas “Stūrī zēvele” pirmais mūzikas videoklips, kuru klipa veidotājiem ir vēlme dēvēt par īsfilmu. Turklāt galvenajās lomās šajā stāstā ir iejutusies Elīna Vaska, kura atpazīstama no plašu atzinību guvušās un Berlīnes festivālā apbalvotās latviešu filmas “Es esmu šeit” un Reinis Briedis.

Videoklipa veidotāji norāda, ka šī klipa viens no nopietnākajiem iedvesmotājiem ir franču kino dižgars Kriss Mārkers (Chris Marker), kam šovasar apritētu 95 gadi. Mūzikas klipa režisors ir Jānis Ābele (viņa līdz šim nozīmīgākais darbs ir īsfilma “Augstāk par zemi”, kura pērnā gada decembrī ieguva galveno balvu vienā no lielākajiem Francijas īsfilmu festivāliem "Tous Courts" Eksānprovānsā). Režisors cer, ka vismaz šī klipa dēļ daži cilvēki varbūt uzzinās un noskatīties brīnišķīgo Krisa Mārkera īsfilmu “La Jetée”, kura ir zināma kino profesionāļiem un ekspertiem, tomēr plašākā kino skatītāju sabiedrībā ir piemirsta.

Klipa tapšanā līdzdarbojās vairāki jaunie kino profesionāļi. Operators – Toms Šķēle, māksliniece – Elīna Milta, producente – Stefānija Trupovniece, grima māksliniece – Stīna Skulme, kā arī kino komandām dažas ne tik tipiskas profesijas pārstāvji kā fotogrāfs Juris Justs un tēlnieks Gaits Burvis.

Ansamblis “Stūrī zēvele” dibināts Kuldīgā, un nosaukums dots, pateicoties grupas drauga pārrakstīšanās kļūdai. Te apvienojušies draugi no bērnības, kurus vieno arī mīlestība pret mūziku. Laika gaitā grupas sastāvs ir mainījies, bet vairākus gadus tajā stabili darbojas pieci dalībnieki: Kate, Klāvs, Justīne, Maija un Uldis. Liekot lietā gandrīz klasisku indīpopa sastāvu, bet bez stingriem žanriskiem šabloniem, jaunajā albumā mūziķi radījuši silti rotaļīgu un gaišu skaņu sajūtu ar latviešu dzejnieku (Kārļa Vērdiņa, Ingas Gailes, Klāva Elsberga) tekstiem.

2016.gada maijā grupa laida klajā savu otro studijas albumu "Labdien".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti