«Stiprās sievas» aicina uz piecu gadu jubilejas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svētdienā, 4. novembrī plkst. 16.00, koncertzālē “Koka Rīga” notiks brīvās gribas ansambļa “Stiprās sievas” piecu gadu jubilejas koncerts, atklājot jau 33. mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” koncertu programmu, informēja festivāla pārstāve Aiga Leitholde.

“Stiprās sievas” sevi pirmoreiz pieteica mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” vasaras nometnē 2013. gada vasarā, kad vokālajā pedagoģe Igeta Gaiķe piedāvāja “Bilžu” māksliniecēm dziedāt nometnes noslēguma koncertā. Pamazām interese par kopā dziedāšanu pieņēmās spēkā, un kolektīvs izveidojies par stabilu muzikālu apvienību. “Stipro sievu” repertuārā ir tautas mūzika, spēka dziesmas un latviešu komponistu dziesmas. “Stiprajās sievās” dzied kultūras darbinieces, mākslinieces, valsts ierēdnes un vienkārši mūziku mīlošas personības.

“Mīlētas, lolotas un gaidītas – tā droši varu teikt “Stipro sievu” vārdā par sajūtām, kas rodas festivālā “Bildes”. Vai tā ir cilvēcības, radošuma un piesātinātas darbošanās prieka pilnā nometne, vai izstādes atklāšana, koncerti, vai to aizkulises. “Bilžu” aura ir īpaša! Un “Stiprās sievas” ir īpašas! Tas tādēļ, ka gan festivāla, gan “Stipro sievu” vērtības ir sadarbība, dullas idejas, prieks par satikšanos, ļaušanās radīšanas procesam. Kopā ar klausītājiem un skatītājiem – aiziet! – “Bilžu” svētkos iekšā!”, aicina Igeta Gaiķe.

Šobrīd “Stiprās sievas” veic dziesmu ierakstus studijā “Lauska”, lai laistu klajā savu albumu. Savukārt “Stipro sievu” un Raimonda Tigula kopā ierakstītā dziesma “Sajāja Bramaņi” jau iekļauta mūsdienu tautas mūzikas izlasē “Sviests”.

Stiprās sievas” muzicējušas Baltā galdauta svētkos Rīgā, Demenē, Piedrujā un Mārupē, vadījušas Jāņu ritu tautiešiem Bonnā, kā arī tepat Latvijā - Gulbenē,  Ādažos un Pokaiņos, dziedājušas izstādēs “Balttour”, piedalījušās koncertā Tigulkalnā, festivālā “Zaļais stars” un projektā “1836”, sniegušas koncertus Brīvdabas muzejā, Zemgaļu svētkos Tērvetē un Līvas ciema tirgū Liepājā.

“Stipro sievu” 5 gadu jubilejas koncerts notiks 4. novembrī plkst.16.00 koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīgā” (Krāsotāju ielā 12). Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta vietnēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti