Labrīt

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra šobrīd pārskata pārstāvniecību tīklu

Labrīt

Ministre: Ārkārtējās situācijas noslēgums nenozīmēs atgriešanos ierastajā dienas ritējumā

Unikāls projekts "Lielajā dzintarā" - būs koncerts uz jumta

Stāvēt uz galvas – elektroniskās mūzikas koncerts uz «Lielā dzintara» jumta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Stāvēt uz galvas šajā laikā, lai saprastu, kā izdzīvot, – arī tāds var būt iemesls koncertam uz jumta. 5. jūnijā Liepājā koncertzāles “Lielais dzintars” radošā komanda kopā ar skaņu gaismas māksliniekiem piedāvās klausītājiem neierastu koncertu. Norises vieta ir slīpais jumts, kur ikdienā nav paredzēts staigāt, un tā parasti ir ekskluzīva iespēja, ja izdodas tur uzkāpt.

Slīpais koncertzāles jumts nav paredzēts koncertiem un biežiem apmeklējumiem – tie ir ekstremāli apstākļi ar simbolisku nozīmi, jo šajā laikā radošā komanda domājusi, kā atgādināt par sevi un pieteikt koncertzāli, būt klātešošiem un uzturēt saikni ar skatītājiem.

“Lielā dzintara” mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča stāsta:

“Gandrīz vai simboliska nozīme – “stāvēt uz galvas” šajā laikā, kurā patiešām ir jāstāv uz galvas, lai varētu saprast, kā izdzīvot. Tad šis ir tāds, varētu teikt, ekstravagants notikums.”

Tikpat ekskluzīvs šis koncerts būs tiem liepājniekiem, kuri dzīvo augstākajos stāvos, tā izbaudot šo neparasto notikumu no saviem logiem. Slīpais koncertzāles jumts labi redzams arī no blakus esošajām ielām, tāpēc klātesamības efekts būs iespējams no dažādiem skatupunktiem. Koncerta laikā durvis atvērs arī pati koncertzāle.

Baiba Bartkeviča skaidro: “Regulējot plūsmu, varēs nākt iekšā [mākslas telpā] "Civita Nova", arī 2. un 3. stāvā, skatīties uz lielajiem ekrāniem un klausīties skaļās skandās to, kas notiek uz jumta. Tā ka ir iespējams vērot gan iekšā, gandrīz kā “Muzeju naktī”, gan laukā. Mūsu gaismu mākslinieks Mārtiņš Jansons arī ir izstrādājis tādu gaismu paleti un, pieskaņojot mūzikai,

izgaismos koncertzāli gan uz paša jumta, gan lejā – visas koncertzāles sienas būs redzamas.”

Koncertā piedalīsies skaņu māksliniece un dzejniece Jeļena Glazova, jauno mediju mākslinieks, mūziķis Glociks jeb Gustavs Lociks, skaņu mākslinieks, elektroniskās mūzikas, kā arī teātra un kino mūzikas komponists un izpildītājs Toms Auniņš, audiovizuālā organisma "Trihars" pārstāvji, skaņu mākslinieki Kristaps Biters, Pēters Riekstiņš un Rihards Vītols, kā arī skaņu mākslinieks, viens no radioraidījuma “Tīrkultūra” veidotājiem, pasniedzējs Reinis Semēvics.

Latvijas Radio sarunā Reinis Semēvics atklāja, ka tā ir viņa pirmā viesošanās “Lielajā dzintarā”.

Viņam šis muzikālais notikums Liepājā ir īpašs arī tāpēc, ka koncertā viņš atskaņos daļu no sava debijas albuma “Train of Thought”, kas nāk klajā tieši 5. jūnijā. Skaņu mākslinieks, kurš zināms ar savu segvārdu Reinis Ramans, klausītājiem piedāvās iespēju baudīt tādas kā sajūtu improvizācijas, kur izmantotas dabā ierakstītās skaņas. Tās izskanēs no koncertzāles jumta, no kura paveras skats līdz pat jūras horizontam.

Skaņu un gaismas performance “Lielajā dzintarā” 5. jūnijā turpināsies divu stundu garumā.

Bezmaksas koncerta tiešraide pulksten 22.00 būs skatāma “Lielā dzintara”, Liepājas pašvaldības un ziņu portāla “Delfi” “Facebook” kontos un klausāma “Rietumu radio” viļņos FM 105,8 (Liepājā), kā arī “Tīrkultūras” interneta platformā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti