Starptautiskajā džeza dienā Cēsu koncertzālē muzicēs «Peedu Kass Momentum»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskajā džeza dienā, 30.aprīlī, Vidzemes koncertzāle "Cēsis" aicina uz slavenā igauņu džeza trio "Peedu Kass Momentum" koncertu, kura īpašais viesis būs Intars Busulis.

"Peedu Kass Momentum" ir igauņu klavieru trio, kura vadītājs, basists Pēdu Kass ir Eiropas džeza dzīvē pieprasīts pavadītājmūziķis un ražīgs džeza mākslinieks. Ansambļa darbības virziens ir laikmetīgā klaviertrio džezs ar aizraujošiem ritmiem, tīru skaņu un iespaidīgu skatuves tēlu. Trio repertuāru veido visu grupas mūziķu sacerējumi ar uzsvaru uz Pēdu Kasa kompozīcijām.

Grupas pianists ir Kristjans Randalu, igauņu džeza vēstnieks Rietumu puslodē. Udista Dhafera Jusefa grupas sastāvā viņš koncertē ar tādiem džeza dižgariem kā Bens Monders, Ari Henigs, Le Ngujens un Nilss Peters Molvers. Kristjans Randalu grupā ienes krietnu devu dzirkstošas virtuozitātes un ritma intensitātes.

Bundzinieks Tomass Rulls ir viens no igauņu sitaminstrumentālistu pasaules pīlāriem. Viņš ir iejūtīgs klausītājs un ražīgs komponists, kurš pratīs bagātināt jebkuras grupas skaņu. Savas plašās studijas mūziķa karjeras laikā Rulls strādājis pie vairāk nekā 100 albumu ierakstiem.

Lai starptautiskajai džeza dienai veltītais koncerts demonstrētu džeza pamatbūtību - sadarbību un saspēli, vairākus skaņdarbus kopā ar igauņu mūziķiem izpildīs arī spilgtais latviešu džeza izpildītājs Intars Busulis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti