Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā notiks atbalsta koncerts ukraiņu bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lai uzmundrinātu un atbalstītu šobrīd Latvijā apmetušās ukraiņu ģimenes, Latvijas Radio 2 sadarbībā ar Latvijas Bērnu atbalsta fondu (LBAF) 1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, rīkos koncertu ukraiņu bērniem.

Koncerts ukraiņu ģimenēm notiks 1. jūnijā no pulksten 14.00 Rīgā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā. Pasākuma dalībnieku ierašanās un aktivitātes bērniem paredzētas no pulksten 14.00, bet jau pulksten 15.00 uz skatuves kāps Latvijā iemīļotas bērnu popgrupas un dziedātāji. Koncerta ieraksts Latvijas Radio 2 ēterā būs dzirdams 4. jūnijā pulksten 18.00.

"Šajā, jāsaka, drūmajā laikā mēs vēlējāmies kaut kā uzmundrināt karā cietušās ukraiņu ģimenes. Tuvojoties Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai, radās ideja organizēt atbalsta koncertu, lai iepriecinātu ukraiņu bērnus. No sirds paldies visiem kolēģiem un koncerta dalībniekiem, kas šo ideju pārvērš realitātē, lai jau 1. jūnijā mēs visi kopā varētu baudīt priekpilnu dienu. Latvijā ir daudzi cilvēki, kas savās mājās uzņēmuši ukraiņu ģimenes, tādēļ aicinām dalīties ar šo informāciju, lai tās uzzinātu par gaidāmo pasākumu," sacīja Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Pasākumā piedalīsies un uz skatuves kāps gan tādi Latvijā iemīļoti mākslinieki kā Lauris Reiniks un Rūta Reinika kopā ar bērnu grāmatu varoni lācēnu Ričiju Rū, gan bērnu popgrupas – "Dzeguzīte", "Knīpas un knauķi" un "Hey". Tāpat koncertā piedalīsies bērnu vokālā studija "Sekunda" un bērnu folkloras kopa "Tarkšķi". Pasākumu ukraiņu valodā vadīs dziedātāja Katrīna Gupalo un mūziķis Edgars Vilcāns.

"Ikviens koncerta dalībnieks īpaši gatavojas gaidāmajam pasākumam. Piemēram, koncerta vadītāja, dziedātāja Katrīna Gupalo šobrīd aktīvi uzlabo savas ukraiņu valodas prasmes. Lai gan Katrīnai ir ukraiņu saknes, tomēr ikdienā viņa ukraiņu valodu nelieto. Savukārt bērnu folkloras kopa "Tarkšķi" īpaši šim pasākumam gatavo priekšnesumu ar ukraiņu tautas deju," stāsta viena no koncerta idejas autorēm un Latvijas Radio 2 programmu vadītāja Baiba Palkavniece.

"Latvijas Bērnu atbalsta fonds kopš šī gada 24. februāra ir blakus un sniedz atbalstu ukraiņu ģimenēm, kuras bēgļu gaitās nonākušas mūsu valstī. Skaudri, sāpīgi un bezspēcīgi likteņstāsti ir mūsu fonda ikdiena. Neskatoties uz to, kas notiks rīt, mūsu uzdevums ir sniegt atbalstu jau šodien. Esam uzklausījuši daudzu ukraiņu ģimeņu stāstus un bijuši blakus emocionāli un fiziski grūtos brīžos. Tā radās iecere ļaut šīm ģimenēm uz mirkli aizmirsties no kara šausmām un pabūt kopā pozitīvi radošā gaisotnē. Tādēļ darīsim visu, lai bērnu smiekli un prieks piepildītu Botānisko dārzu 1. jūnijā, un lai katra ģimene, kura atnāks ciemos, laiku pavadītu drošā un atbalstošā vidē," teica LBAF vadītājs un Latvijas Radio 2 ētera personība Kaspars Markševics.

Koncerta apmeklējums ir bez maksas, un ukraiņu ģimenes tam var pieteikties, aizpildot elektronisko anketu. Ukraiņu valodā anketa pieejama šeit, savukārt latviešu valodā pieteikšanās šeit.

Pasākums tiks filmēts un fotografēts

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti