Starptautiskajā Baha kamermūzikas festivālā šoruden gaidāmi 3 koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls šoruden norisināsies no 19. oktobra līdz 10. novembrim, un tajā gaidāmi trīs koncerti, kuros uzstāsies vijolniece Madara Liepiņa un pianists Daumants Liepiņš, Latvijas Radio kora dziedātāji un vokālā grupa "Schola Cantorum Riga", informēja festivāla direktore Aina Kalnciema.

Festivālu 19. oktobrī Mazajā ģildē ar koncertu "Vārds jaunajiem" atklās talantīgo jauno mūziķu duets – Madara Liepiņa (vijole) un starptautisko atpazīstamību ieguvušais pianists Daumants Liepiņš. Māsas un brāļa koncerta programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha "Divas sonātes", Tomasa Antonio Vitali "Čakona vijolei solo" un Igora Stravinska Itāļu svīta no baleta "Pulcinella".

Latvijas Radio koris
Latvijas Radio koris

Festivāla turpinājumā 7. novembrī koncertā "Johans Sebastiāns un citi Bahi" Rīgas Sv. Jāņa baznīcā muzicēs Latvijas Radio kora dziedātāji Pētera Vaickovska vadībā. Koncertā piedalīsies arī Ainars Paukšēns (gamba) un Jānis Pelše (pozitīvs). Koncerta programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Johana Kristiāna Baha un Johana Mihaela Baha motetes.

"Schola Cantorum Riga"
"Schola Cantorum Riga"

Festivāla noslēguma koncertā 10. novembrī Mazajā ģildē muzicēs Guntara Prāņa vadītā vokālā grupa "Schola Cantorum Riga", Rihards Zaļupe (sitaminstrumenti), Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti) un Guntars Prānis (rata lira). Koncerta programmā "Illumin" skanēs gregoriāņu dziedājumi, kā arī improvizācijas sitaminstrumentiem. Rihards Zaļupe kopā ar Ivaru Kalniņu veidos improvizāciju kopā ar senajiem dziedājumiem un rata liru, uz kuras muzicēs Guntars Prānis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti