Dienas ziņas

Kāpēc jāzina par padomju deportācijām?

Dienas ziņas

Valdība turpinās apkarot "spaisu" tirdzniecību

Ceļā uz "Baltica 2015"

Starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2015» notiks Rēzeknē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ikgadējais folkloras festivāls "Baltica" 2015. gadā notiks Rēzeknē. Festivāla tēma būs veltīta kultūras mantojumam, aicinot tā dalībniekus daudzveidīgi vēstīt par savas tautas tradīcijām.

“Baltica” ir starptautisks folkloras festivāls, kura laikā tiek demonstrēta Baltijas tautu tradicionālā kultūra un izpausmes formas - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību, un citas tautas kultūras izpausmes formas. Festivālā piedalās etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji. 

Katru gadu festivāls tiek rīkots vienā no Baltijas valstīm, šogad tas notiek Lietuvā. Festivāls norisinās  pilsētu un pagastu laukumos un ielās, estrādēs, pilskalnos, koncertzālēs, kā arī svētvietās pie dižkokiem, dižakmeņiem, avotiem un citās ievērojamās vietās.

Festivāla tēmu "Mantojums" tā dalībnieki apskata no dažādām pusēm. Rēzeknes pilsētas Kultūras nama folkloras kopa “Rūta” vadītāja Madara Broliša Latvijas Televīzijas "Dienas ziņām" stāsta, ka viņu priekšnesumā tēma ir veltīta šūpuļa dziesmām, bet Kaunatas pagasta folkloras ansambļa "Rāzna" vadītāja Sandra Viša vēsta, ka viņi tēmu atkāj caur piedzimšanas un jaunības gadu tradīcijām. 

"“Balticas” festivāls pieaugušajiem laikam ir pats lielākais notikums, uz kuru viņi tiecas, uz kuru viņi mācās un kur viņi grib tikt," par festivālu izsakās Sandra Viša. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti